CONFIRMARE Hidroelectrica cere oferte pentru un parc fotovoltaic, pe amplasamentul lacului de acumulare al unui proiect datând din epoca Ceaușescu

CONFIRMARE Hidroelectrica cere oferte pentru un parc fotovoltaic, pe amplasamentul lacului de acumulare al unui proiect datând din epoca Ceaușescu
scris 28 ian 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a lansat în sistemul electronic de achiziții publice un anunț de participare pentru „Studiu de fezabilitate și caiete de sarcini pentru proiectare și execuție la cheie pentru Amenajarea Energetică Mândra – parc fotovoltaic și centrală de producere a hidrogenului verde”.

Profit.ro a anunțat anterior că Hidroelectrica a lansat procedurile pentru un parc fotovoltaic de cel puțin 300 MW lângă râul Olt, pe amplasamentul lacului de acumulare al unui proiect datând din epoca Ceaușescu.

Valoarea estimată a contractului pus în sistemul electronic în ultima zi a anului trecut se ridică la 12,3 milioane de lei, iar ofertele firmelor interesate să participe la licitație sunt așteptate până la 1 martie, conform datelor din anunț.

ULTIMA ORĂ Grupul austriac HS Timber, fostul Holzindustrie Schweighofer, declanșează, după exact un an, o nouă restructurare a afacerii din România. Angajați afectați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Grupul austriac HS Timber, fostul Holzindustrie Schweighofer, declanșează, după exact un an, o nouă restructurare a afacerii din România. Angajați afectați

Hidroelectrica vrea să folosească un vechi amplasament pe care, în timpul perioadei comuniste, statul ar fi dorit să construiască un ansamblu hidrotehnic, amenajarea Făgăraș-Hoghiz, pe Olt.

Proiectul a fost aprobat în 1989, dar a fost abandonat oficial 30 de ani mai târziu, în 2019, pe motiv că nu s-a fi justificat economic centrala de doar 27 MW, majoritatea lucrărilor având alte scopuri, respectiv protecția împotriva inundațiilor și asigurarea de apă pentru irigații, arată Biz Brasov.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
parc fotovoltaic