Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Mazarine Energy a 19 zăcăminte petroliere cu o producție de 1.000 barili/zi de la OMV Petrom

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Mazarine Energy a 19 zăcăminte petroliere cu o producție de 1.000 barili/zi de la OMV Petrom
scris 7 feb 2017

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Mazarine Energy România SRL a dreptului de exploatare a 19 zăcăminte petroliere și a trei instalații pentru reparații capitale de la OMV Petrom, tranzacție realizată la mijlocul lunii noiembrie.

Pe lângă drepturile și obligațiile aferente fiecărui acord petrolier cedat de OMV Petrom SA, Energy România SRL a preluat și pe cei aproximativ 200 de angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere respectivelor câmpuri, care în 2015 au avut o producție zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (reprezentând sub 1% din producția zilnică a OMV Petrom)

“Autoritatea de concurență a evaluat această operațiune din punct de vedere al compatibilității cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pepiața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, , în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.”, se precizează într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

Decizie: Transenergo, unul dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie, a intrat în insolvență CITEȘTE ȘI Decizie: Transenergo, unul dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie, a intrat în insolvență

Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului OMV Petrom.

Mazarine Energy a precizat că tranzacția va fi finanțată din linia de capital de 500 mil USD furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld USD care investește în explorare și producție de petrol și gaze, rafinare și marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internațional, și în rafinare și marketing în Europa, Africa, America Latină și Asia.

Conform news.ro, Carlyle International Energy Partners a cumpărat active în România de la Sterling Resources în martie 2015, pe care le va administra tot Mazarine. Compania oland

Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P., administrator de active alternative la nivel mondial. Mazarine Energy BV este o companie de explorare si productie convențională, activă în special în Africa de Nord. Deține o licență de explorare în Tunisia și susține că în prezent se află într-un proces de a identifica oportunități suplimentare de explorare, dezvoltare și producție în Europa și Africa de Nord. Majoritatea membrilor conducerii executive a companiei sunt foști angajați ai Shell.

În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice (de exemplu, producția de covoare țesute pentru spații rezidențiale și comerciale, servicii de traducere, dublare și subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluții hardware, software pentru industria dentară, producția de metal și pulberi ceramice, producția de rumeguș și alte produse de lemn pentru industria DIY și alte sectoare industriale, producția de generatoare industriale și motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate și gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora și al serviciilor post-omologare, producția și decorarea recipientelor de sticlă de lux etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
mazarine
consiliul concurenței
autorizare