Consiliul Concurenței analizează preluarea parcului eolian Dorobanțu de 45 MW al OMV Petrom de către Transeastern Power BV

Consiliul Concurenței analizează preluarea parcului eolian Dorobanțu de 45 MW al OMV Petrom de către Transeastern Power BV
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2017

Consiliul Concurenței a anunțat luni că analizează tranzacția prin care Transeastern Power BV preia compania OMV Petrom Wind Power, o subsidiară a grupului OMV Petrom care administrează parcul eolian Dorobanțu de 45 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În conformitate cu prevederile Legii concurenței nr. 21/1996, această operațiune este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată un comunicat transmis luni de autoritatea de concurență, scrie News.ro.

Consiliul Concurenței este interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la companiile terțe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurența pe piață. Observațiile și punctele de vedere pot fi transmise autorității de concurență în termen de 20 zile.

Un consilier al premierului Tudose, fost ofițer MApN și absolvent al Academiei de Poliție, propus pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Un consilier al premierului Tudose, fost ofițer MApN și absolvent al Academiei de Poliție, propus pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Transeastern Power B.V. este o societate olandeză și se concentrează pe activitați de tip holding, deținând participații în diferite alte entități. Aceasta operează în România în domeniul producerii de energie (microhidrocentrale, energie fotovoltaică și energie eoliană).

OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile.

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a anunțat în luna iulie că a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanțu - OMV Petrom Wind Power, către Transeastern Power BV, o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, subsidiară deținută în totalitate de Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 milioane euro.

OMV Petrom și-a anunțat intenția de vânzare a parcului eolian Dorobanțu la începutul anului 2016. Parcul eolian Dorobanțu este localizat în sud-estul României și include 15 turbine Vestas V-90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Capacitatea electrică eoliană totală instalată a României este estimată în prezent la 3.000 MW, deci parcul Dorobanțu are o pondere de circa 1,5%. În 2016, parcul eolian Dorobanțu a avut o producție netă de electricitate de 0,08 TWh și a primit 128.000 de certificate verzi, jumătate din ele fiind eligibile pentru vânzare începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit datelor OMV Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc eolian
transeastern power bv
omv petrom