Consiliul de Administratie al Electrica a aprobat investiții de 1,12 miliarde lei pentru acest an și prelungirea mandatului directorului general până la 31 decembrie 2024

Consiliul de Administratie al Electrica a aprobat investiții de 1,12 miliarde lei pentru acest an și prelungirea mandatului directorului general până la 31 decembrie 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2024

Consiliul de Administratie al Electrica, furnizor și distribuitor de energie electrică, a aprobat investiții de 1,12 miliarde lei pentru acest an și prelungirea mandatului directorului general Alexandru-Aurelian Chiriță până la 31 decembrie 2024 inclusiv, arată rapoarte transmise Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În cadrul ședinței din data de 25 martie 2024, Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat valoarea consolidată a Planului de Investiții (CAPEX) al grupului pentru anul 2024, în sumă totală de 1,127 miliarde lei”, arată un raport al companiei.

Germanii de la WPD pregătesc un parc eolian de peste 500 MW în Bucovina CITEȘTE ȘI Germanii de la WPD pregătesc un parc eolian de peste 500 MW în Bucovina

Din această valoare, 878 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al filialei de distribuție Distribuție Energie Electrica Romania SA în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții); 63 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Electrica Furnizare SA în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții); 69,9 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Electrica SA individual (ELSA) în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții); 10,3 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Electrica Serv SA în ceea ce privește investițiile (partea financiară a planului individual de investiții); 106,1 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Sunwind Energy SRL (SWE) în ceea ce privește investițiile (partea financiara a planului individual de investiții), scrie News.ro.

”Electrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în cadrul ședinței din data de 25 martie 2024, Consiliul de Administrație al societății, la recomandarea Comitetului de Nominalizare și Remunerare, a hotărât prelungirea duratei mandatului acordat lui Alexandru-Aurelian Chiriță în calitate de director general până la data de 31 decembrie 2024 (inclusiv), în aceleasi condiții”, mai arată un raport al companiei.

Veniturile operaționale ale Grupului Electrica s-au ridicat în anul 2023 la 13,333 miliarde de lei, în scădere ușoară cu 3,7% comparativ cu 2022. Profitul net al grupului a fost de 620,4 milioane de lei, în creștere cu 11% (sau 61,6 milioane de lei).

Volumul de energie electrică distribuită a fost de 17,05 TWh, în scădere cu 3,8% față de anul 2022. Operatorul Distribuție Energie Electrică Romania  (DEER) deserveste aproximativ 3,93 milioane de utilizatori, pe o arie ce acoperă circa 40,8% din suprafața României.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție, furnizare și producție a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
alexandru-aurelian chiriță