Consumul de energie al României a urcat

Consumul de energie al României a urcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2021

Consumul de energie al țării a fost mai mare cu 5,3% în primele zece luni din acest an, în comparație cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 46,1 TWh, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare creștere a fost în cazul consumului din partea populației, 7,4%, în timp ce consumul în economiei s-a majorat cu 4,6%. Consumul propriu tehnologic al centralelor electrice a crescut și el cu 4,7%, scrie Agerpres.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Producția națională de electricitate a crescut cu 7,2%, până la 49,1 TWh. Cea mai mare creștere a producției a fost în hidrocentrale - 17,5% și în termocentralele clasice - 11,4%.

Producția de energie regenerabilă a scăzut cu 10,2%, în cazul parcurilor eoliene, și cu 1% în cel al parcurilor fotovoltaice.

Exportul de electricitate s-a majorat cu 22,2%, iar importul, cu doar 1,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
ins