Consumul de energie electrică al populației a crescut

Consumul de energie electrică al populației a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

Consumul final de energie electrică înregistrat în România, în primul semestru al anului, a scăzut cu 0,4% față de aceeași perioadă din anul anterior, în timp consumul populației s-a majorat cu 18,5%, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În același timp, în intervalul 1 ianuarie - 30 iunie 2019, resursele de energie primară au crescut cu 1,4%, iar cele de energie electrică au scăzut cu 3,2%, față de aceeași perioadă a anului precedent, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Badea, Hidroelectrica: Ne gândim să cumpărăm active CEZ sau Enel din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Badea, Hidroelectrica: Ne gândim să cumpărăm active CEZ sau Enel din România

Conform statisticii, principalele resurse de energie primară au totalizat 17,239 milioane de tone echivalent petrol (tep), în creștere cu 241.000 tep în comparație cu primele șase luni din 2018.

De asemenea, în perioada de referință, producția internă a însumat 10,178 milioane tep, în scădere cu 155.600 tep, în timp ce importul a fost de 7,060 milioane tep.

viewscnt
Afla mai multe despre
consum de energie electrica
ins