Contract între 2 societăți aflate în insolvență. UCM Reșița va presta pentru Hidroserv, contravaloarea contractului fiind de 3 milioane euro

Contract între 2 societăți aflate în insolvență. UCM Reșița va presta pentru Hidroserv, contravaloarea contractului fiind de 3 milioane euro

Sursa foto: dragonimages / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 oct 2017

UCM Reșița și Hidroserv, 2 companii cu probleme financiare, au anunțat semnarea unui contract în vederea prestării pentru Hidroelectrica a modernizării hidroagregatului de la Călimănești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina Constructoare de Mașini Reșița (UCM) a obținut un contract în valoare de 13,98 milioane lei (3,00 milioane euro) cu Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv, în urma finalizării procedurii de licitație deschisă, obiectul acestuia urmând să fie modernizarea hidroagregatului HA1 CHE Călimănești. Termenul de execuție al contractului, semnat la începutul lunii și anunțat astăzi pe portalul Bursei de Valori București, este de 12 luni.

Este o reluare a unor relații comerciale dureroase pentru cele 2 companii, ambele aflate în insolvență. În luna mai un raport al UCM Reșița menționa că pierderile realizate au venit în contextul intrării în insolvență a Hidroserv, companie de la care avea de recuperat o creanță în valoare de 21,72 milioane lei și în raport cu care a avut contracte amânate sau anulate în valoare de 24,71 milioane lei.

În prima jumăate a acestui an, UCM a avut pierderi de 13,88 milioane lei, apropiate de valoarea contractului anunțat astăzi. Administratori judiciari ai UCM Reșița sunt firmele Euro Insol a deputatului ALDE Remus Borza, care a gestionat și insolvența Hidroelectrica, și V.F. Insolvență SPRL.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucm resita
hidroserv
bvb
bursa
hidroelectrica