Parteneriat OMV Petrom-Ford România: Noul model Ford EcoSport va părăsi fabrica alimentat cu benzină Petrom

Parteneriat OMV Petrom-Ford România: Noul model Ford EcoSport va părăsi fabrica alimentat cu benzină Petrom
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 16 oct 2017

OMV Petrom și Ford România au semnat un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic care vizează mai multe colaborări, de la alimentarea autovehiculelor produse la fabrica Ford din Craiova cu carburanți Petrom la realizarea unui studiu de piață menit a analiza nevoile de mobilitate ale tinerelor familii din România.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Prima etapă a parteneriatului dintre OMV Petrom și Ford România va debuta cu alimentarea cu carburanți Petrom, produși în România, a noilor autoturisme Ford EcoSport, model care a cărui producție a fost lansată oficial pe 12 Octombrie, la fabrica Ford din Craiova. Acestea vor pleca din fabrica de la Craiova alimentate inițial cu carburanți Petrom de la o stație de alimentare din incinta fabricii, destinată special liniei de producție Ford.

O altă direcție de cooperare vizează implicarea în inițiative comune pentru dezvoltarea învățământului profesional. O primă activitate comună a avut deja loc, prin participarea inginerilor de la Ford la sesiunea dedicată mecanicilor din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.

Parteneriat OMV Petrom-Ford România: Noul model Ford EcoSport va părăsi fabrica alimentat cu benzină Petrom

“Acest memorandum reprezintă punctul de plecare pentru colaborarea viitoare între Petrom, brandul de încredere al românilor și Ford, două branduri importante în peisajul de afaceri românesc, amândouă activând în industrii cu un impact semnificativ asupra dezvoltării economice a României. În cazul Petrom, vorbim de investiții de circa 1 miliard de euro pe an și contribuții la bugetul de stat de circa 2 miliarde de euro anual. Prin parteneriate strategice, cum este cel cu Ford România, avem un contact direct cu industria auto, foarte importantă pentru noi în calitate de producători de carburanți”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, potrivit unui comunicat de presă.

“De la preluarea fabricii, în 2008, Ford a investit peste 1 miliard de euro în operațiunile de producție din România, transformând Craiova într-un centru de producție de prima clasă pentru vehicule și motoare. Ford are angajament puternic față de România, iar noi ne-am dedicat energia nu doar pentru a dezvolta produse remarcabile, ci și pentru a face diferența și pentru a crea valoare adăugată pentru întreaga industrie auto la nivel național. Parteneriatul cu OMV Petrom este unul din pașii strategici pe care i-am făcut, în contextul dezvoltării continue a Ford în Craiova și în regiune. În același timp, apreciem foarte mult potențialul echipelor noastre și lucrurile benefice pe care le putem face împreună pentru toți românii”, susține John Oldham, președintele Ford România .

viewscnt
Afla mai multe despre
memorandum
ford
omv
petrom
craiova
carburanți