Cotațiile petrolului scad pe fondul unei creșteri surprinzătoare a stocurilor SUA

Cotațiile petrolului scad pe fondul unei creșteri surprinzătoare a stocurilor SUA

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 apr 2022
Cotațiile petrolului scad joi în contextul în care datele au arătat că stocurile americane de petrol au crescut cu peste 9 milioane de barili săptămâna trecută, mult peste așteptări.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent scade cu 1,4%, tranzacționându-se la 107,23 dolari. Referința americană West Texas Intermdiate (WTI) scade cu 1,25%, la 102,94 dolari.

Benzina și motorina ajung la 9 lei pe litru din nou, în pragul vacanței de Paști CITEȘTE ȘI Benzina și motorina ajung la 9 lei pe litru din nou, în pragul vacanței de Paști

Analiștii anticipau o creștere a stocurilor americane de țiței de circa 0,86 milioane de barili, potrivit Investing.com, însă avansul a fost de aproape 9,4 milioane de barili. Creșterea a venit pe fondul reducerii activității de rafinare.

Scăderea de astăzi vine după un avans de circa 4% al cotațiilor înregistrat miercuri, pe fondul îngrijorărilor legate de deficitul de ofertă.

SUA eliberează 180 de milioane de barili din rezervele americane pe o perioadă de șase luni, parte a unui plan de a ilibera rezerve totale de de 240 de milioane de barili.
 
Totodată, se așteaptă ca producția americană să continue să crească de la 11,8 milioane de barili pe zi în prezent la aproximativ 12 milioane în 2022. Exporturile de produse rafinate au atins un record istoric, în condițiile în care cererea mare de peste Ocean a determinat scăderea stocurilor din SUA.
viewscnt
Afla mai multe despre
stocuri
petrol
sua
brent
wti
cotatii
stocuri petrol