Danemarca va pune punct producției de petrol și gaze în Marea Nordului în 2050

Danemarca va pune punct producției de petrol și gaze în Marea Nordului în 2050
scris 4 dec 2020

Guvernul și Parlamentul daneze au ajuns la un acord cu privire la încetarea explorării și extracției de petrol și gaze naturale în Marea Nordului - până în 2050 - și în vederea anulării ulrimei serie de licențe de explorare, relatează Reuters.

Această decizie s-a aflat în centrul unei importante dezbateri politice, după ce această țară scandinavă și-a stabilit anul trecut obiectivele în vederea uneia dintre cele mai ambițioase reduceri a nivelului gazelor cu efect de seră din lume și s-a angajat să atingă neutralitatea carbonului în 2050, scrie News.ro.

Arafat: Cetățenii cu drept de vot au libertate de circulație, în ziua alegerilor, până la ora 1.00 noaptea CITEȘTE ȘI Arafat: Cetățenii cu drept de vot au libertate de circulație, în ziua alegerilor, până la ora 1.00 noaptea

”Vom pune de-acum capăt erei fosile”, a anunțat joi seara, într-un comunicat ministrul Mediului Dan Joergensen.

În iunie, un consilier independent al Guvernului recomanda Danemarcei să pună capăt programelor sale de explorare și extracție la Marea Nordului.

O menținere a acestor operațiuni ar afecta ambițiile Danemarcei de pionier în lupta împotriva modificărilor climatice, avertiza el.

viewscnt
Afla mai multe despre
danemarca
marea nordului