Data la care PPC își va anunța planul pentru România după ce a preluat Enel. Primul anunț lansat prin Profit.ro: Angajații nu vor fi afectați

Data la care PPC își va anunța planul pentru România după ce a preluat Enel. Primul anunț lansat prin Profit.ro: Angajații nu vor fi afectați

Georgios Stassis, Președinte și CEO PPC

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Evenimentul denumit Capital Markets Day, la care PPC, cea mai mare companie energetică din Grecia, își va anunța planurile și pentru România, după ce a preluat afacerea locală a grupului italian Enel, tranzacție anunțată în premieră pe piața locală de Profit.ro, a fost fixat pentru 23 ianuarie, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PCC a anunțat în octombrie că finalizează achiziția operațiunilor Enel din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piața externă. Ca urmare a finalizării achiziției operațiunilor Enel din România, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienți, iar capacitatea sa totală instalată de producție de energie din surse regenerabile (energie hidroelectrică, eoliană, fotovoltaică etc.) crește la aproximativ 4,4 GW.

Alessio Menegazzo, fost director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale al subsidiarelor din România ale grupului italian Enel, a fost numit CEO și country manager, înlocuindu-l pe Carlo Pignoloni.

 Anterior grupul grec a transmis prin Profit.ro prima declarație către România - VEZI MAI JOS

VEZI AICI ȘI SURPRIZĂ Noul proprietar grec al Enel România vrea să instaleze o rețea de fibră optică pe care să o închirieze operatorilor telecom. Intră și în imobiliare

Planurile privind România

"Momentan, ne concentrăm pe finalizarea acordului cu Enel, până în al treilea trimestru al anului, și asigurarea unei tranziții ușoare pentru toți clienții și angajații români. Compania își va continua activitatea în condiții normale, fără schimbări pentru clienții sau angajații Enel. Clienții vor fi deserviți în continuare în condițiile contractuale existente, conform legislației în vigoare. Preluarea nu va afecta în niciun fel angajații Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creștere viitoare."

PPC a transmis, pentru Profit.ro, că vede multe oportunități pe piața românească, că intenționează să investească în dezvoltarea operațiunilor locale și că în prezent se concentrează pe asigurarea unei tranziții line atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor de aici. PPC are o strategie de creștere, axată pe extindere regională, pe care o vom continua și în următorii ani, ca parte a angajamentului pe care l-am luat față de investitori în noiembrie 2021″, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții PPC.

VIDEO Rareș Bogdan cere în Parlamentul European plata unor compensații pentru fermierii ”care au pierdut enorm” după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina: Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO Rareș Bogdan cere în Parlamentul European plata unor compensații pentru fermierii ”care au pierdut enorm” după declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina: Producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro

Prezent în cinci țări din sud-estul Europei și cu o capitalizare bursieră de peste 3 miliarde de euro, PPC este prezent în Grecia (unde este lider de piață), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziției EDS – Energy Distribution Solutions în 2018) și România (achiziția Enel România urmând să fie finalizată până în trimestrul III 2023).

PPC a fost fondată în 1950 și este listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactie enel-ppc
public power corporation ppc grecia
subsidiare enel romania
enel romania
enel statul roman