Deficitul de benzină din SUA s-a atenuat ușor, dar unele regiuni au încă probleme mari, inclusiv capitala Washington

Deficitul de benzină din SUA s-a atenuat ușor, dar unele regiuni au încă probleme mari, inclusiv capitala Washington
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2021

Deficitul de benzină înregistrat pe coasta de est a Statelor Unite în ultima săptămână s-a atenuat ușor, duminică, dar unele regiuni au încă probleme mari, inclusiv capitala Washington, chiar dacă cel mai mare operator de conducte din țară, Colonial Pipeline, a reluat livrările de carburanți după un atac cibernetic de amploare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă deficitul s-a redus ușor în multe state, cel puțin o treime din benzinării erau fără combustibil în Maryland, Virginia și Georgia, potrivit firmei de analiză a pieței GasBuddy. Aproximativ jumătate din stațiile din Carolina erau lipsite de benzină, iar numărul de benzinării fără carburanți din Washington D.C. a crescut cu 2 puncte procentuale, până la 83%, au arătat datele GasBuddy.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Numărul benzinăriilor nefuncționale era duminică de 12.870 de stații, în scădere de la 13.450 sâmbătă și un vârf de peste 16.000, a declarat Patrick De Haan, șeful firmei de analiză GasBuddy, scrie News.ro

Benzinăriile de pe coasta de est au epuizat stocurile în timp ce șoferii panicați au făcut achiziții după ce au aflat că operatorul Colonial Pipeline a oprit temporar livrările prin rețeaua sa de 8.900 de kilometri, în urma atacului, considerat în mare măsură drept cel mai perturbator atac cibernetic înregistrat vreodată.

Operatorul sistemului Colonial, care transportă zilnic 100 de milioane de galoane de benzină, motorină și combustibil pentru avioane, către piețele de pe coasta de est, de la rafinăriile din Texas, a început reluarea operațiunilor miercuri, după o întrerupere de șase zile. Colonial a anunțat sâmbătă că a readus sistemul colonial la operațiuni normale.

Compania nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii duminică.

Semnal de alarmă de la cel mai mare consumator de energie din țară: scumpiri, înăspriri ale termenelor de plată, reduceri de cantități și chiar rezilieri de contracte CITEȘTE ȘI Semnal de alarmă de la cel mai mare consumator de energie din țară: scumpiri, înăspriri ale termenelor de plată, reduceri de cantități și chiar rezilieri de contracte

Achizițiile determinate panică au dus la formarea unor cozi lungi la benzinării, de-a lungul traseului conductei, și chiar în unele zone care nu sunt deservite de linie, precum și la o creștere a prețurilor combustibililor.

Cererea de benzină din SUA a scăzut sâmbătă cu aproape 15% față de o săptămână mai devreme, potrivit GasBuddy, în timp ce șoferii s-au retras după cumpărarea de combustibil.

Media prețului la nivel național pentru un galon de benzină a crescut ușor duminică, la 3,044 dolari, comparativ cu 3,042 dolari în ziua precedentă, și de la 2,96 USD acum o săptămână, potrivit AAA.

DarkSide, grupul acuzat că a atacat sistemele Colonial Pipeline, a declarat că a piratat recent alte patru companii. În cazul Colonial, infractorii cibernetici au cerut o răscumpărare, dar nu a fost clar câți bani au fost solicitați sau dacă compania de conducte a efectuat plăți către grup.

Bloomberg News și New York Times au scris că compania a plătit aproape 5 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
sua
deficit