Solicitarea Fondului Proprietatea, acționar minoritar Hidroelectrica, de distribuire, suplimentară, a 1 miliard de lei, aprobată

Solicitarea Fondului Proprietatea, acționar minoritar Hidroelectrica, de distribuire, suplimentară, a 1 miliard de lei, aprobată
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2021

Solicitarea Fondului Proprietatea, acționar minoritar al Hidroelectrica, de distribuire a 1 miliard de lei către acționarii companiei, proporțional cu participarea acestora la capitalul social, a fost aprobată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Solicitarea a fost ca banii să fie alocați din rezultatul reportat reprezentând surplus realizat din rezerve la reevaluare.

Compania a propus anterior acționarilor distribuirea de dividende din profitul pe 2020 în valoare de 1,28 miliarde lei, din care peste 1 miliard ar reveni Ministerului Energiei, care deține 80% din capitalul Hidroelectrica, iar 256 milioane lei – Fondului Proprietatea (20%).

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Hidroelectrica a înregistrat anul trecut un profit net de 1,45 miliarde lei, în creștere cu 4,8% față de 2019, conform rezultatelor preliminare neauditate furnizate de către conducere, se arată în raportul anual al Fondului Proprietatea.

Cifra de afaceri a coborât însă la 3,7 miliarde lei, în scădere cu 8,7% față de 2019. Cantitatea de energie electrică vândută din producția proprie a ajuns la 14,58 TWh, în scădere cu 1,3% față de 2019, în timp ce cantitatea totală de energie electrică vândută a fost de 15,96 TWh, în creștere cu 0,7% față de 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
uniqa
asirom
licitatie
asigurare