Directorul general al Electrica a fost revocat din funcție

Directorul general al Electrica a fost revocat din funcție
scris 11 mar 2016

Consiliul de Administrație al Electrica l-a revocat vineri din funcția de director general pe Ioan Roșca, după ce cu două săptămâni înainte se încheiase o înțelegere amiabilă pentru ca acesta să părăsească funcția până în luna iunie.

Directorul financiar al Electrica (EL), Iuliana Andronache, a preluat poziția de director general interimar al companiei, potrivit unei notificări a emitentului către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Bursa de Valori București.

Roșca părăsește compania în condițiile în care deja în data de 26 februarie acesta ajunsese la un acord comun cu Consiliul de Administrație pentru încetarea madatului său până cel mai târziu în luna iunie a acestui an.

EXCLUSIV DNA verifică achizițiile de servicii de reînnoire de licențe Microsoft ale Electrica SA din 2009-2012 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DNA verifică achizițiile de servicii de reînnoire de licențe Microsoft ale Electrica SA din 2009-2012

În urmă cu două săptămâni Comitetul de normalizare și remunerare al Electrica a fost însărcinat ca în termen de două luni să încheie procesul de selectare a unui nou manager, beneficiind de sprijinul unei firme internaționale de consultanță în recrutare.

Electrica este listată la cota Bursei de Valori București începând cu iunie 2014, moment de la care statul a rămas acționar, prin Ministerul Energiei, cu un pachet de aproape 49% din titlurile companiei. La prețul de astăzi de 12,30 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 4,25 miliarde lei (920,21 milioane euro).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
ioan rosca
bvb
bursa
asf