Secretarul de stat la Energie Cristian Bușu a fost numit președinte al CA-ului Electrica SA

Secretarul de stat la Energie Cristian Bușu a fost numit președinte al CA-ului Electrica SA
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 ian 2016

Cristian Bușu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost numit, miercuri, președinte al Consiliului de Administrație al Electrica SA, în prima ședință a noului CA al companiei, ales în AGA din 14 decembrie anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mandatul lui Bușu la conducerea CA-ului Electrica este de un an.

Cristian Bușu a fost numit secretar de stat în Ministerul Energiei prin decizie a premierului Dacian Cioloș în noiembrie anul trecut. Bușu era membru în CA-ul Electrica SA din septembrie 2014, fiind coleg în Consiliu cu actualul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, până la numirea celui din urmă în Guvern. Cristian Bușu a fost reales luna trecută ca membru în CA-ul Electrica SA prin votul AGA.

Petrolul crește pentru prima dată în opt zile, după ce China a raportat importuri record pentru decembrie CITEȘTE ȘI Petrolul crește pentru prima dată în opt zile, după ce China a raportat importuri record pentru decembrie

Ministerul Energiei este cel mai mare acționar al companiei de furnizare și distribuție a energiei electrice, cu peste 48% din acțiuni.

În ședința de miercuri a CA-ului Electrica SA au fost înființate Comitetul de Risc și Audit al companiei (cu Pedro Miguel Alvarez președinte și Arielle Malard de Rotschild și Bogdan George Iliescu membri), Comitetul de Nominalizare și Remunerare (Bogdan George Iliescu - președinte, Arielle Malard de Rotschild și Corina Georgeta Popescu - membri) și Comitetul de Strategie, Restructurare și Guvernanță Corporativă (Michel Boersma - președinte, Ioana Alina Drăgan și Cristian Bușu - membri).

Noul președinte al CA-ului Electrica SA este lector la ASE. A mai fost director al sucursalei centrale București a Marfin Bank și membru în CA la SIF Oltenia. Între 2009 și 2013 a ocupat pozția de director economic la Fondul Proprietatea, unde a fost și membru al Comitetului Reprezentanților, iar anterior a fost timp de patru ani consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului. Între anii 2000 și 2005 a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar și broker.

Cristian Bușu este doctor în economie la ASE și deținător al unui MBA de la Hofstra University, New York, fiind și licențiat în administrarea afacerilor în cadrul State University Of New York. În 2009 a absolvit programul „Financial Programming and Policies” al FMI de la Washington. Din 2002 deține licențe de tranzacționare pe piețele de capital americane pentru mai multe instrumente financiare, licențe emise de Security and Exchange Commission (SEC).

Americanii de la Schlumberger aduc 10 mil. euro la capitalul subsidiarei de consultanță petrolieră din România CITEȘTE ȘI Americanii de la Schlumberger aduc 10 mil. euro la capitalul subsidiarei de consultanță petrolieră din România

Electrica SA a raportat o creștere cu 27% a profitului net în primele nouă luni din 2015, la 428,18 milioane lei, în timp ce cheltuielile de capital ale companiei au avansat cu doar 1,5%, la 296,95 milioane lei. Creșterea cu 27% a profitului net în ianuarie-septembrie 2015, față de perioada similară a anului trecut, a survenit în condițiile în care compania și-a revizuit în creștere rezultatul net obținut în primele nouă luni din 2014, cu aproape 11%, de la 303,36 la 336,4 milioane lei, ca urmare a reconsiderării momentului recunoașterii în bilanț a obligațiilor de plată a taxei de stâlp.

Veniturile totale companiei au crescut cu 8,4% în primele nouă luni, la 3,96 miliarde lei, iar cheltuielile operaționale ale companiei au avansat cu 9%, la 3,63 miliarde lei. La 30 septembrie 2015, Electrica deținea cash, titluri de stat, certificate de trezorerie și depozite bancare în sumă totală de 2,78 miliarde lei, respectiv circa 624 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
electrica sa
cristian busu
ministerul energiei
victor grigorescu