După Romgaz, Ministerul Energiei se duce și la Conpet și cere dividende

După Romgaz, Ministerul Energiei se duce și la Conpet și cere dividende
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2017

Ministerul Energiei a solicitat și transportatorului de țiței prin conducte Conpet, la care deține 58% din acțiuni, să reunească de îndată Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pentru a achita 85 milioane lei ca dividende.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, producătorul de gaze naturale Romgaz, controlat de statul român, a transmis că a primit de la Ministerul Energiei o solicitare de convocare "deîndată"  a unei AGA la care să se decidă acordarea de dividende suplimentare în sumă totală de 750 milioane lei, din rezervele și profitul reportat al companiei.

Conpet este listată la cota Bursei de Valori București și are o valoare de piață de peste 180 milioane euro.

Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați CITEȘTE ȘI Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați

OUG nr. 29/2017, adoptată anul acesta de Guvern tocmai pentru a-și putea majora suma încasată din dividende de la companiile pe care le controlează, prevede că aceste societăți pot da dividende acționarilor și din rezervele financiare constituite, precum și din rezultatul pozitiv reportat al anilor trecuți, nu doar din profitul curent, așa cum prevedea legislația anterior în vigoare.

Demersul Ministerului Energiei reflectă "foamea de bani" a Guvernului în prag de rectificare bugetară și este de așteptat ca, în perioada următoare, acesta să adreseze solicitări similare de dividende suplimentare și altor companii de stat, în special celor din energie, care sunt cele mai profitabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
dividende