Efect al scumpirii prețului gazelor - elevii din Giurgiu fac cursuri online pentru că primăria nu are bani pentru căldură în școli: Este "catastrofal"

Efect al scumpirii prețului gazelor - elevii din Giurgiu fac cursuri online pentru că primăria nu are bani pentru căldură în școli: Este "catastrofal"
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2022

Elevii de gimnaziu și cei de liceu care au revenit de luni din vacanța de iarnă au început online cursurile pentru că autoritățile locale spun că nu au bani pentru a plăti furnizarea căldurii în școli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Având în vedere dificultățile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în școli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în școlile din municipiul Giurgiu se vor desfășura online", se arată într-o informare transmisă luni Inspectoratului Județean Școlar de către Primăria municipiului Giurgiu, conform Agerpres.

Termocentrala Mintia nu mai este nici măcar conservată. DECIZIE - retragerea din exploatare și închiderea CITEȘTE ȘI Termocentrala Mintia nu mai este nici măcar conservată. DECIZIE - retragerea din exploatare și închiderea

La finalul anului trecut, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, susținea că fără un ajutor financiar de la guvern nu poate fi asigurat agentul termic în școlile din oraș și există posibilitatea ca reluarea cursurilor să fie făcută online, ceea ce s-a și întâmplat.

"Nu vă ascund faptul că ne găsim în situația să avem gaz plătit până la data de 3 ianuarie 2022", declara Anghelescu în 30 decembrie.

El afirma că, prin majorarea prețului gazului de șase ori, cheltuielile municipalității sunt de aproximativ 180.000 de lei pe zi, respectiv aproximativ cinci milioane de euro pe sezonul rece, ceea ce este "catastrofal" și "nu se poate trece peste această iarnă decât iarăși cu ajutor guvernamental" pentru că și așa școlile, creșele și grădinițele primeau agent termic după un program de 12 ore pe zi cuprins între orele 4.00 și 16.00.

"Ne întindem cât ne este plapuma, cerem ajutor și facem tot posibilul să primim acest ajutor, să înțeleagă Guvernul României că nu se poate! Sper ca cineva să se îndrepte asupra acestui fapt și să ne pună la dispoziție măcar o sumă de cinci milioane de lei, minimum necesar pentru lunile următoare", mai spunea primarul municipiului Giurgiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
giurgiu
scoala
gaze