Exporturile de gaze ale Gazprom în afara fostei URSS au crescut

Exporturile de gaze ale Gazprom în afara fostei URSS au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2022

Exporturile de gaze ale Gazprom în afara fostei URSS au crescut în 2021 cu 5,8 miliarde de metri cubi, la 185,1 miliarde de metri cubi, dar ținta privind livrările în Europa a fost probabil ratată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Exporturile de gaze rusești în Europa au ajuns în centrul atenției după ce prețurile din regiune au atins maxime istorice în decembrie, unii politicieni și experți acuzând Gazprom că se folosesc de gaze ca mijloc de presare a autorităților pentru a certifica noua conductă Nord Stream 2, scrie News.ro.

Anul Nou a venit cu scumpiri ale facturilor la electricitate pentru milioane de clienți. Cei mai puțin afectați sunt doar unii consumatori moldoveni CITEȘTE ȘI Anul Nou a venit cu scumpiri ale facturilor la electricitate pentru milioane de clienți. Cei mai puțin afectați sunt doar unii consumatori moldoveni

Gazprom a declarat că și-a îndeplinit toate obligațiile contractuale pentru livrările în Europa și a crescut exporturile către Germania cu 10,5%, către Turcia cu 63% și către Italia cu 20,3%.

Cu toate acestea, grupul plănuise să livreze 183 de miliarde de metri cubi de gaz în Europa și Turcia și probabil că nu a ajuns la acest nivel, deoarece cifra de 185,1 miliarde de metri cubi include China, unde a început exporturile de conducte în 2019.

Gazprom nu a furnizat o cifră de export pentru China pentru întregul an, dar în primele nouă luni a raportat exporturi de 7,1 miliarde de metri cubi.

Grupul a declarat că producția sa de gaze a crescut cu 62,2 miliarde de metri cubi, până la 514,8 miliarde de metri cubi, cea mai mare din ultimii 13 ani.

Livrările interne de gaze au crescut cu 31,9 miliarde de metri cubi, până la 257,8 miliarde de metri cubi. Compania a spus că se așteaptă la câștiguri record pentru 2021, ajutate de prețurile ridicate din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze