Egiptul reduce iluminatul public pentru a economisi valută

Egiptul reduce iluminatul public pentru a economisi valută
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2022

Pentru a face față crizei economice provocate de războiul din Ucraina, Egiptul a găsit o soluție: reducerea iluminatului public pentru a economisi energie și a exporta mai mult gaz, cu scopul de a crește rezervele de valută, potrivit AFP, preluată de G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Invazia rusă din Ucraina, începută în urmă cu șase luni, a avut un impact imediat asupra Egiptului, cel mai mare importator de grâu din lume, care depinde de cele două țări din fosta URSS pentru mai mult de 80% din cerealele sale.

Doi piloți Air France, suspendați după ce s-au luat la bătaie în timpul unui zbor CITEȘTE ȘI Doi piloți Air France, suspendați după ce s-au luat la bătaie în timpul unui zbor

Sectorul turismului, vital pentru Egipt, a fost de asemenea afectat de conflict, reducând fluxul turiștilor într-o țară care suferă în continuare de pe urma revoluției din 2011 și a pandemiei de COVID-19. În ultimele trei luni, creșterea economică s-a plafonat la 3,2%, comparativ cu 7,7% în urmă cu un an.

Pentru a compensa, premierul Mostafa al-Madbouly a decis să reducă iluminatul public. Chiar și celebra Piață Tahrir din Cairo va rămâne în curând în întuneric, a spus el.

Fostul CEO de la Zara a înființat o companie de producție cinematografică CITEȘTE ȘI Fostul CEO de la Zara a înființat o companie de producție cinematografică

În opinia guvernului, măsura, care este extrem de criticată, are ca obiectiv „reducerea cu 15% a cantității de gaz natural trimis în centralele electrice într-un an” pentru a o exporta în schimbul dolarilor.

Deși Egiptul reușește din 2018 să își asigure singura necesarul de gaz, economisind în fiecare lună 220 de milioane de dolari care ar fi mers pe importuri, acum vrea să devină un exportator major.

viewscnt
Afla mai multe despre
economisire energie
stingere iluminat public
egipt iluminat public