Electromagnetica a încasat o amendă de peste 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței, dar merge în instanță

Electromagnetica a încasat o amendă de peste 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței, dar merge în instanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2018

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul de energie și corpuri de iluminat Electromagnetica București a fost amendat de Consiliul Concurenței cu peste 10 milioane de lei, reprezentând 4,23% din cifra de afaceri a anului 2016, cu acuzația de înțelegeri între companii care denaturează concurența, fiind însă pregătit să conteste sancțiunea în instanță.

Amenda a fost aplicată în urma unei investigații pe piața producerii și comercializării contoarelor de energie electrică și a echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei și pe piața prestării serviciilor eferente măsurarii energiei electrice și argumentată și cu articolul 5 alineatul 1 din Legea concurenței.

Alineatul respectiv interzice orice înțelegeri între întreprinderi, decizii ale asociațiilor de întreprinderi și practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenței pe piața românească sau pe o parte a acesteia.

Electromagnetica este societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 29,63% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) o participație de 25,40% din capitalul social, fiind listată la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
consiliul concurentei