Electromagnetica a încasat o amendă de peste 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței, dar merge în instanță

Electromagnetica a încasat o amendă de peste 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței, dar merge în instanță
scris 5 ian 2018

 

Producătorul de energie și corpuri de iluminat Electromagnetica București a fost amendat de Consiliul Concurenței cu peste 10 milioane de lei, reprezentând 4,23% din cifra de afaceri a anului 2016, cu acuzația de înțelegeri între companii care denaturează concurența, fiind însă pregătit să conteste sancțiunea în instanță.

Amenda a fost aplicată în urma unei investigații pe piața producerii și comercializării contoarelor de energie electrică și a echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei și pe piața prestării serviciilor eferente măsurarii energiei electrice și argumentată și cu articolul 5 alineatul 1 din Legea concurenței.

Alineatul respectiv interzice orice înțelegeri între întreprinderi, decizii ale asociațiilor de întreprinderi și practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenței pe piața românească sau pe o parte a acesteia.

Electromagnetica este societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 29,63% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) o participație de 25,40% din capitalul social, fiind listată la Bursa de Valori București.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
electromagnetica
consiliul concurentei