Prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate

Prețul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2018

Prețul petrolului a atins joi cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani și jumătate, din cauza îngrijorării investitorilor legată de impactul tulburărilor din Iran asupra ofertei, a măsurilor luate de OPEC și producători de afara organizației pentru reducerea producției și a temperaturilor deosebit de reci din Statele Unite, care duc la creșterea cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, stocurile din Statele Unite au scăzut peste așteptări, continuând tendința consemnată în ultima perioadă de cel mai mare consumator de petrol din lume. Stocurile de produse distilate și de benzină au crescut însă puternic, ca urmare a activităților intense ale rafinăriilor, scrie News.ro

Protestele anti-guvernamentale din Iran, declanșate săptămâna trecută, au amplificat riscurile geopolitice luate în calcul de investitorii în petrol, chiar dacă producția și exporturile celui de-al treilea mare producător din cadrul OPEC nu au fost afectate.

Probleme la Oil Terminal: compania a rămas fără autorizația de antrepozit fiscal, dar se pregătește de lupta cu Fiscul CITEȘTE ȘI Probleme la Oil Terminal: compania a rămas fără autorizația de antrepozit fiscal, dar se pregătește de lupta cu Fiscul

Cotația petrolului Brent, de referință pe piața internațională, a atins joi un maxim de 68,27 dolari pe baril. Prețul țițeiului de referință pe piața americană a avansat până la 62,21 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după luna mai 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret