Enel a demarat operațiunile comerciale la parcul eolian Lagoa dos Ventos de 716 MW, cel mai mare parc eolian al Enel Green Power din lume

Enel a demarat operațiunile comerciale la parcul eolian Lagoa dos Ventos de 716 MW, cel mai mare parc eolian al Enel Green Power din lume
scris 11 iun 2021

Enel Green Power Brasil Participações Ltda., filiala braziliană a Grupului Enel pentru energie regenerabilă, a demarat operațiunile comerciale la parcul eolian Lagoa dos Ventos de 716 MW, cea mai mare instalație eoliană în funcțiune din America de Sud și cel mai mare parc eolian al Enel Green Power din întreaga lume.

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare și Nuclearelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

”Filiala braziliană a Grupului Enel pentru energie regenerabilă Enel Green Power Brasil Participações Ltda. (EGPB) a demarat operațiunile comerciale la parcul eolian Lagoa dos Ventos de 716 MW, cea mai mare instalație eoliană în funcțiune din America de Sud și cel mai mare parc eolian al Enel Green Power din întreaga lume. Construirea proiectului eolian de 716 MW, situat în municipalitățile Lagoa do Barro do Piauí, Queimada Nova și Dom Inocêncio, în statul Piauí din nord-estul Braziliei, a presupus o investiție de aproximativ 3 miliarde de reali brazilieni, echivalentul a circa 620 milioane de euro la cursul de schimb curent”, a informat compania.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Proiectul Lagoa dos Ventos de 716 MW, care este acum complet funcțional, este compus din 230 de turbine eoliene și va putea genera peste 3,3 TWh pe an, evitând în același timp emisii de peste 1,9 milioane de tone de CO2, scrie News.ro.

Din capacitatea totală instalată a parcului eolian, o componentă de 510 MW a fost atribuită Enel Green Power, în cadrul licitației publice A-6 din Brazilia din decembrie 2017, care este susținută prin contracte de furnizare a energiei pe 20 de ani cu un grup de companii de distribuție ce operează pe piața reglementată, în timp ce producția rezultată din cei 206 MW rămași va fi livrată pe piața liberă, pentru vânzare către clienți finali, valorificând prezența integrată a Enel în țară.

„Lagoa dos Ventos este un proiect eolian care bate recordurile iar demararea operațiunilor comerciale reprezintă o etapă importantă pentru Enel Green Power la nivel mondial, în special având în vedere provocările din domeniul sănătății, prezente la nivel global. Fiind cea mai mare instalație eoliană din lume, Lagoa dos Ventos reprezintă un pas important pentru dezvoltarea noastră sustenabilă, contribuind totodată la redresarea ecologică din Brazilia, prin aportul adus la diversificarea mixului energetic al țării”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power și șef al diviziei de business Enel Global Power Generation.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În decembrie 2020, Enel a anunțat începerea lucrărilor de construcție la noul proiect eolian de 396 MW Lagoa dos Ventos III. Cu noul parc eolian, care va necesita o investiție de aproximativ 360 de milioane de euro, capacitatea totală a Lagoa dos Ventos va ajunge la circa 1,1 GW. Întregul complex eolian va avea 302 turbine eoliene și va putea genera aproximativ 5,0 TWh anual, evitând emisia în atmosferă a peste 2,8 milioane de tone de CO2 în fiecare an.

”Având în vedere amploarea proiectului, EGPB a proiectat o structură inovatoare a parcului, bazată pe o evaluare de înaltă rezoluție a resurselor eoliene pentru a optimiza producția de energie a Lagoa dos Ventos. În plus, EGPB a folosit o varietate de instrumente și metode inovatoare pentru a construi proiectul, cum ar fi senzori de proximitate pe mașini pentru a spori siguranța în incinta șantierului, drone pentru studiile topografice, urmărire inteligentă a componentelor turbinei eoliene, platforme digitale avansate și soluții software pentru monitorizare și susținerea de la distanță a activităților și punerea în funcțiune a instalației, precum și un instrument specific pentru optimizarea programului de montare a generatorului de turbine eoliene”, precizează compania.

În Brazilia, Grupul Enel, prin filialele sale EGPB și Enel Brasil, are o capacitate totală instalată de peste 3,7 GW de energie din surse regenerabile, din care 1.498 MW reprezintă energie eoliană, 979 MW solară și 1.269 MW hidro-energie.

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate și energie din surse regenerabile, precum și un operator important pe piață retail de gaze.

Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente și activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 88 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și, cu cei peste 74 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de rețea la nivel global. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case și companii și are cea mai mare bază de clienți la nivel mondial. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează centrale cu o capacitate instalată de circa 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, America, Africa, Asia și Oceania.

viewscnt
Afla mai multe despre
lagoa dos ventos
enel
parc eolian