Enel a inaugurat pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara o stație rapidă de încărcare pentru mașini electrice

Enel a inaugurat pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara o stație rapidă de încărcare pentru mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2017

Compania Enel Energie, din Grupul energetic italian Enel, și aeroportul Traian Vuia din Timișoara au inaugurat joi prima stație rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, promovând mobilitatea electrică și reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca vehicule în mod gratuit, scrie News.ro.

“Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, marcând deschiderea față de oportunitățile care decurg din transformarea sectorului energetic și din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrică”, a declarat Michele Abbate, director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

STUDIU Românii cu profesii în domeniile medical și comercial au cele mai mari riscuri de a avea întârzieri la plata datoriilor CITEȘTE ȘI STUDIU Românii cu profesii în domeniile medical și comercial au cele mai mari riscuri de a avea întârzieri la plata datoriilor

Stația de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta trei vehicule electrice simultan. În funcție de vehicul, stația poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de trei-patru ore.

“Considerăm că cererea pentru vehiculele electrice este în continuă creștere, de aceea am decis să amplasăm această stație de încărcare în incinta Aeroportului Internațional Timișoara. Acest serviciu  suplimentar oferit cu sprijinul Enel Energie, demonstrează grija și respectul pentru mediul înconjurător, dar și o viziune asupra viitorului și a mobilității urbane”, a declarat Iulian-Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara.

Grupul Enel are în portofoliu o serie de soluții care sunt compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piață.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km și are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

Grupul este prezent pe piața din România încă din 2005. Enel are peste 3.100 de angajați și 2,8 milioane de clienți din trei zone: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

Aeroportul International Timisoara Traian Vuia este cel mai mare aeroport din regiunea de vest a României, cu o arie de captare de aproximativ 2 milioane de locuitori și cu o tradiție de peste 80 de ani în aviație.

În acest an, aeroportul internațional va depăși cifra de 1,5 milioane de pasageri călătorind spre și dinspre 31 de destinații, cu cinci companii aeriene pentru transport pasageri care își desfășoară regulat activitatea pe aeroport.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
masini electrice