Enel a început operațiunile la o centrală solară de 220 MW din Mexic, investiție de aproximativ 165 milioane de dolari

Enel a început operațiunile la o centrală solară de 220 MW din Mexic, investiție de aproximativ 165 milioane de dolari
scris 29 nov 2019

Enel, prin filiala sa de producere a energiei regenerabile Enel Green Power México (EGPM), a început operațiunile la noua sa instalație de panouri solare Magdalena II, cu o capacitate de 220 MW, reprezentând primul proiect de energie regenerabilă din statul mexican Tlaxcala.

Lucrările de construcție a proiectului au presupus o investiție de aproximativ 165 de milioane de dolari SUA, scrie News.ro.

La ceremonia de inaugurare a centralei au participat guvernatorul Tlaxcala, Marco Antonio Mena Rodríguez, ambasadorul Italiei în Mexic, Luigi de Chiara, și Paolo Romanacci, șeful Enel Green Power Mexico.

Azerbaijanul și-a propus ca 30% din consumul de energie să fie asigurat de sursele regenerabile, până în 2030 CITEȘTE ȘI Azerbaijanul și-a propus ca 30% din consumul de energie să fie asigurat de sursele regenerabile, până în 2030

Odată cu finalizarea acestui proiect, capacitatea totală de energie regenerabilă instalată de Enel Green Power în Mexic a depășit 2.300 MW.

Magdalena II este primul proiect de energie regenerabilă din Tlaxcala și primul proiect al Enel Green Power (EGP) din Mexic care vinde întreaga producție de energie electrică, estimată la aproximativ 640 GWh pe an, către cumpărători privați de pe piața angro de energie electrică a țării.

"Magdalena II furnizează energie cu emisii zero către statul Tlaxcala și companiilor care caută opțiuni de energie mai sustenabile, subliniind devotamentul nostru față de energia regenerabilă și decarbonizare, în conformitate cu angajamentul nostru global pentru Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă", a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Acesta este primul proiect solar de mare anvergură realizat de EGP, care este alcătuit în întregime din panouri fotovoltaice bifaciale.

Odată cu finalizarea Magdalena II, EGPM a depășit 2.300 MW de capacitate gestionată, din care 977 MW de energie eoliană, aproximativ 1.308 MW de energie solară și 53 MW de energie hidroelectrică.

În același timp, compania urmează să finalizeze proiecte de energie eoliană de 593 MW, inclusiv Amistad II și Amistad III, de circa 100 MW, Amistad IV, de aproximativ 149 MW, toate situate în statul Coahuila, precum și parcul eolian Dolores de 244 MW, situată în statul Nuevo León.

Magdalena II este primul proiect EGP din Mexic, care vinde întreaga producție de energie către jucători privați de pe piața angro de energie electrică a țării. Instalația este compusă din aproximativ 550.000 de module bifaciale, care sunt capabile să genereze aproximativ 640 GWh pe an, evitând astfel emisia anuală a 350.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
centrala solara