Enel a înregistrat anul trecut un avans de 1,3% al veniturilor, la nivel global, până la 75,6 miliarde euro

Enel a înregistrat anul trecut un avans de 1,3% al veniturilor, la nivel global, până la 75,6 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2019

Grupul italian Enel a anunțat, joi, că a înregistrat, anul trecut, un avans de 1,3% al veniturilor, la nivel global, până la 75,6 miliarde euro, în contextul creșterii vânzărilor de energie regeneranilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Performanța pozitivă este în principal datorată unor schimbări în scopul consolidării, ca urmare a achiziționării Enel Distribuição São Paulo din Brazilia în iunie 2018 și a Enel X North America în august 2017, precum și de creșterea vânzărilor din generarea de energie regenerabilă în Italia, Spania și America de Sud și de creșterea vânzărilor pe piața liberă din Italia. Acești factori pozitivi au compensat evoluția nefavorabilă a cursului de schimb, în principal din cauza deprecierii monedelor sud-americane”, se arată în comunicat.

În plus, veniturile pe 2018 le includ pe cele din vânzări, în cadrul modelului Build, Sell & Operate (BSO), ale 80% din capitalul a 8 companii din Mexic, precum și participația din EF Solare Italia și indemnizația din vânzarea participației Grupului în Enel Rete Gas. Totodată, EBITDA curent a ajuns la 16,2 miliarde euro, în creștere cu 3,8% față de cele 15,6 miliarde euro din 2017, scrie News.ro.

Veste bună pentru guvern: va încasa dividende mai mari cu 35% de la OMV Petrom, care și-a dublat valoarea impozitului pe profit vărsat la buget. Vestea proastă: producția scade CITEȘTE ȘI Veste bună pentru guvern: va încasa dividende mai mari cu 35% de la OMV Petrom, care și-a dublat valoarea impozitului pe profit vărsat la buget. Vestea proastă: producția scade

”Creșterea reflectă în principal marja îmbunătățită a business-ului de regenerabile din Italia, Spania și America de Sud, dar și a pieței libere din Italia, cât și efectul achiziției Enel Distribuição São Paulo. Aceste schimbări pozitive au compensat evoluția nefavorabilă a cursului de schimb, menționată anterior”, se arată în comunicat.

EBITDA, care include efectele tranzacțiilor excepționale, a ajuns la 16,3 miliarde euro, crescând în linie cu EBITDA curent.

”Datoria netă la finalul lui 2018 a ajuns la 41,1 miliarde euro, în creștere cu 9,9% față de cele 37,4 miliarde euro la finalul lui 2017. Creșterea reflectă în mare parte achiziția Enel Distribuição São Paulo, oferta de licitație publică pentru achiziția tuturor participațiilor pentru subsidiara Enel Generación Chile deținute de acționari minoritari, plata dividendelor pe 2017, investițiile din 2018 și evoluția nefavorabilă a cursului de schimb. Creșterea fluxului de numerar din operațiuni compensează doar partial factorii menționați anterior”, se arată în comunicat.

Numărul angajaților la finalul anului 2018 se ridica la 69.272 (62.900 la finalul anului 2017). Creșterea este datorată majoritar achizițiilor unor companii internaționale, dintre care cea mai importantă este Enel Distribuição São Paulo.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
energie regenerabila