Enel X a lansat în China servicii de mobilitate electrică. Șeful Enel X China, de origine română

Enel X a lansat în China servicii de mobilitate electrică. Șeful Enel X China, de origine română
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2020

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunțat vineri că a lansat în China servicii de mobilitate electrică, unde va instala echipamente pentru infrastructura de încărcare, sisteme și platforme pentru noile vehicule electrice, incluzând hibride plug-in sau complet electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șeful Enel X China este Lucian Ion, cetățean de origine română. Acesta a absolvit Facultatea de Calculatoare la Universitatea din Timișoara și are un Master de Business Administration in Management, Finance la University of Chicago, Booth School of Business, scrie News.ro.

OFICIAL Spaniolii care construiesc noua centrală Iernut a Romgaz au invocat forța majoră și au avut divergențe cu General Electric. Noul termen de finalizare este 30 iunie 2021 CITEȘTE ȘI OFICIAL Spaniolii care construiesc noua centrală Iernut a Romgaz au invocat forța majoră și au avut divergențe cu General Electric. Noul termen de finalizare este 30 iunie 2021

"Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, și-a lansat primul birou comercial în China, prin deschiderea unui spațiu de lucru dedicat mobilității electrice. Situat în Shanghai, Enel X China va instala echipamente de cea mai înaltă tehnologie pentru infrastructura de încărcare, sisteme și platforme pentru noile vehicule electrice, incluzând hibride plug-in sau complet electrice, bazându-se pe dezvoltarea rapidă a țării în direcția unui transport curat", a anunțat compania.

Enel X China va colabora cu producătorii de automobile, clienții comerciali, industriali și rezidențiali, cu companiile de utilități, precum și cu piețele de energie.

„China este cea mai mare piață de vehicule electrice, cu un istoric ambițios și impresionant de dezvoltare. Credem că Enel X poate aduce o contribuție semnificativă la aceste obiective durabile, oferind cea mai recentă tehnologie în domeniu și colaborând cu jucătorii de pe piață pentru a stimula această tendință de neoprit de adoptare a mobilității electrice, satisfăcând nevoile imediate din prezent și contribuind pe parcurs la asigurarea unei stabilități”, a declarat  Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Compania va furniza o infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice pentru mobilitatea electrică a viitorului, inclusiv o linie completă de stații inteligente de încărcare a vehiculelor electrice și soluții personalizate pentru locuințe, companii și municipalități.

Biroul local, alături de mai mulți producători auto din China și de la nivel global, de flote de vehicule și de operatori comerciali imobiliari, se angajează să introducă soluții de încărcare folosind tehnologia JuiceBox. Enel X China își propune să extindă și să diversifice în continuare oferta sa pentru a include servicii de tip vehicle-grid care susțin rețeaua inteligentă și produsele pieței de energie electrică, în conformitate cu evoluția politicii de dezvoltare a energiei curate din China

"Lucrând împreună cu companiile și înțelegându-le nevoile, Enel X deschide calea către o economie tot mai colaborativă și conectată. În același mod, compania își propune să sprijine orașele printr-o dezvoltare durabilă și prin îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi a oamenilor", arată compania.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA și activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de peste 83 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 74 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat din lume în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de circa 46,4 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
china
lucian ion