Essers Family Office cumpără 51% din ExtraPower

Essers Family Office cumpără 51% din ExtraPower
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2023

Essers Family Office (EFO), ramura de investiții a familiei Essers, care deține furnizorul belgian de servicii de transport și logistică H.Essers, a achiziționat 51% din acțiunile ExtraPower, companie belgiană specializată în inginerie și construcții fotovoltaice personalizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parteneriatul va sprijini ExtraPower să se dezvolte în Europa și să își continue expansiunea prin intermediul unei strategii de tip buy&build.

H.Essers & family continuă să investească în România și, în special, în soluții de energie regenerabilă, alături de logistică. 

Negocierile PPC - Enel România: Oferta grecilor, mai puțin de jumătate decât costul achizițiilor corespunzătoare recente finalizate pe piața elenă CITEȘTE ȘI Negocierile PPC - Enel România: Oferta grecilor, mai puțin de jumătate decât costul achizițiilor corespunzătoare recente finalizate pe piața elenă

În 2022, compania a avut o cifră de afaceri consolidată la nivel european de 1,1 miliarde de euro.

În România, H.Essers are depozite în București și Oradea și activează în sectoare precum logistică, transport, distribuție, produse chimice și farmaceutice.

În România, compania are un business de 71 milioane de euro, 95 de clienți și aproape 950 de angajați.

Până la sfârșitul anului, biroul de 1.500 metri pătrați din Oradea va fi extins cu 1.000 mp, în timp ce în București depozitul de produse chimice va fi extins cu 10.000 mp. În București, compania are depozite de 50.000 mp: 20.000 mp de produse chimice, 10.000 mp de produse farmaceutice și 20.000 mp de mărfuri generale. 

Ambii parteneri văd expansiunea europeană printr-o strategie buy & build, care va duce la noi achiziții. Potențialul de creștere pe termen lung al ExtraPower a fost factorul decisiv pentru achiziția de către EFO.

Essers Family Office (EFO), cu sediul în Genk, a fost înființată în 2009 ca ramură de investiții a familiei Essers. EFO este indisolubil legată de furnizorul de servicii logistice H.Essers și deținută în proporție de 100% de familia Essers. 

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer și Tineke Serru și este activă în Belgia, România și Spania.

ExtraPower este implicată în ingineria, construcția, renovarea și relocarea sistemelor fotovoltaice personalizate, precum și în instalarea de infrastructuri de înaltă tensiune și încărcare.

ExtraPower are în prezent 37 de angajați și a generat o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro în 2022. Fondatorii Jannes Soutaer și Tineke Serru plănuiesc să crească semnificativ aceste cifre în următorii câțiva ani.

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer și Tineke Serru.

viewscnt
Afla mai multe despre
extrapower
essers family office