Prețurile țițeiului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creșterii economiei globale

Prețurile țițeiului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creșterii economiei globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2023

Prețurile țițeiului au scăzut marți cu circa 2% din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creșterii economiei globale și de o creștere așteptată a stocurilor de petrol din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent pentru livrarea în martie au scăzut cu 2,06 dolari, sau 2,3%, la 86,13 dolari pe baril.

EXCLUSIV Enel și EDPR atacă supraimpozitarea din energie la Curtea Constituțională CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Enel și EDPR atacă supraimpozitarea din energie la Curtea Constituțională

Țițeiul american a scăzut cu 1,49 dolari, sau cu 1,8%, la 80,13 dolari pe baril, scrie News.ro

Activitățile de afaceri din SUA s-au contractat în ianuarie pentru a șaptea lună consecutiv, deși scăderea s-a moderat atât în sectorul de producție, cât și în cel al serviciilor, pentru prima dată din septembrie, iar încrederea în afaceri s-a consolidat odată cu începutul noului an.

Economia SUA ”încă ar putea încetini, iar unii traderi de energie sunt încă sceptici cu privire la cât de repede își va reveni cererea de țiței a Chinei în acest trimestru”, a declarat analistul OANDA Edward Moya, într-o notă.

Activitatea de afaceri din zona euro a revenit în mod surprinzător la o creștere modestă în ianuarie, a arătat indicele compozit al managerilor de achiziții (PMI) al S&P Global.

Cu toate acestea, activitatea economică din sectorul privat britanic a scăzut cu cel mai rapid ritm din ultimii doi ani.

Economiile din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC), format din șase membri, vor crește anul acesta cu un ritm aflat la jumătate față de cel din 2022, deoarece veniturile din petrol vor fi afectate de o încetinire globală ușoară așteptată, potrivit estimării mediane dintr-un sondaj Reuters al economiștilor.

Între timp, stocurile de țiței din SUA sunt așteptate să fi crescut cu aproximativ 1 milion săptămâna trecută, fiind așteptată în schimb o scădere a stocurilor de produse distilate, a arătat luni un sondaj preliminar Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret