Europa nu s-a gândit niciodată la o strategie pentru securitatea sa energetică, spune șeful Eni

Europa nu s-a gândit niciodată la o strategie pentru securitatea sa energetică, spune șeful Eni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2022

Europa nu s-a gândit niciodată la o strategie pentru securitatea sa energetică, a declarat directorul general al grupului Eni, Claudio Descalzi, acesta adăugând că înlocuirea energiei rusești nu va fi o sarcină ușoară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uniunea Europeană dorește ca statele membre să cumpere o cantitate mai mare de gaze din alte țări decât Rusia, pentru a reduce dependența de livrările rusești, care riscă să fie întrerupte din cauza invadării Ucrainei, scrie News.ro.

Nicușor Dan anunță că gigacaloria va fi scumpită. Nu vrea să spună și cu cât CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță că gigacaloria va fi scumpită. Nu vrea să spună și cu cât

UE, formată din 27 de țări, se bazează pe Rusia pentru 40% din necesarul său de gaze.

”Europa este o cutie goală în materie de energie. Nu avem propria noastră energie... Și nu ne-am gândit niciodată la o strategie pentru securitatea energetică”, a afirmat Descalzi la un eveniment din industrie din Emiratele Arabe Unite.

Descalzi a spus că problema aprovizionării cu gaze este una mare pentru Europa, menționând că Rusia cere Eni să plătească gazele în ruble, ceea ce nu este prevăzut în contracte.

”Este greu să fim de acord pentru că nu avem acest tip de monedă. Timp de șapte ani am subinvestit... Conducerea mondială nu a fost înțeleaptă și fără niciun echilibru în evaluarea situației energetice”, a spus Descalzi.

Banca centrală rusă, guvernul și Gazprom, care livrează 40% din importurile europene de gaze, trebuie să-și prezinte propunerile de plată a gazelor în ruble președintelui Vladimir Putin până pe 31 martie.

Miniștrii Energiei din Grupul celor șapte națiuni industrializate au respins cererile de plată a gazelor în ruble.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
eni