Exxon îi va achita viitorului șef al diplomației SUA, Rex Tillerson, un pachet de pensionare de 180 de milioane de dolari

Exxon îi va achita viitorului șef al diplomației SUA, Rex Tillerson, un pachet de pensionare de 180 de milioane de dolari
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 4 ian 2017

Exxon Mobil i-a oferit fostului său CEO și viitorului șef al diplomației americane, Rex Tillerson, un pachet de pensionare în valoare de 180 milioane de dolari, contravaloarea acțiunilor care i s-ar fi cuvenit potrivit contractului aflat în vigoare anterior nominalizării sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cazul în care Tillerson va fi confirmat în postul de secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, Exxon va transfera contravaloarea a două milioane de acțiuni pe care, potrivit contractului, Tillerson ar trebui să le primească în luna martie, în momentul pensionării sale.

Mișcarea este menită a înlătura orice conflict de interese pe care viitorul șef al diplomației americane l-ar putea avea dacă ar continua să dețină acțiuni la compania petrolieră. De asemenea, decizia îi va permite lui Tillerson să vândă și celelalte acțiuni pe care le deține la Exxon, așa cum a promis.

În prezent, Tillerson deține aproximativ 600.000 de acțiuni la Exxon, estimate la o valoare de 54 de milioane de dolari.

Potrivit Fox News, tranzacția dintre Exxon și Tillerman va diminua cu 7 milioane de dolari suma pe care acesta ar fi primit-o dacă nu “se pensiona anticipat”, dacă nu accepta propunerea de nominalizare a noului președinte Donald Trump.

Rex Tillerson a demisionat din poziția de președinte executiv al Exxon pe 1 ianuarie 2017 și va fi audiat începând cu 11 ianuarie timp de 2 zile de Comisia Senatului pentru Relații Internaționale în vederea confirmării sale în noua poziție de secretar de stat al SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
siua; exxon
tilleson
secretar de stat
trump