Exxon Mobil a afișat un profit trimestrial în scădere cu 59%, din cauza ieftinirii petrolului

Exxon Mobil a afișat un profit trimestrial în scădere cu 59%, din cauza ieftinirii petrolului
scris 30 iul 2016

Gigantul petrolier american Exxon Mobil, cel mai mare producător de țiței listat la bursă, a afișat un profit net trimestrial în scădere cu 59%, din cauza ieftinirii petrolului, relatează Reuters.

Compania a anunțat un profit net în trimestrul al doilea de 1,7 miliarde dolari, sau 41 de cenți pe acțiune, comparativ cu 4,19 miliarde dolari, sau 1 dolar pe acțiune, în aceeași perioadă din 2015, scrie News.ro.

Producția de țiței a grupului a scăzut în trimestrul al doilea cu 0,6%, la 3,9 milioane de barili pe zi.

În ciuda ieftinirii petrolului, Exxon Mobil a anunțat luna aceasta, alături de Chevron și de partenerii lor, că vor investi 37 miliarde de dolari în extinderea exploatării petroliere Tengiz din Kazahstan.

Statul român vrea răzbunare: A deschis un nou dosar împotriva Enel la Curtea de Arbitraj de la Paris CITEȘTE ȘI Statul român vrea răzbunare: A deschis un nou dosar împotriva Enel la Curtea de Arbitraj de la Paris

Acesta este cel mai mare angajament de investiții de când prețurile țițeiului au început să scadă, în urmă cu doi ani

Exxon Mobil este impicat în România în explorarea zăcămintelor de gaze naturale din platforma continentală a Mării Negre.

În 2012, consorțiul format din Exxon Mobil și compania OMV Petrom a anunțat descoperirea unui zăcământ evaluat între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaz în blocul Neptun din zona românească a Mării Negre.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
exxon mobil