Federația Patronală Petrol și Gaze: Proiectele strategice din domeniul energetic, cu precădere BRUA, sunt de o importanță majoră în dezvoltarea sistemului național de transport gaze naturale

Federația Patronală Petrol și Gaze: Proiectele strategice din domeniul energetic, cu precădere BRUA, sunt de o importanță majoră în dezvoltarea sistemului național de transport gaze naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2020

Proiectele strategice din domeniul energetic, cu precădere BRUA - Interconectorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, sunt de o importanță majoră, fiind o etapă esențială de dezvoltare a sistemului național de transport gaze naturale, punctează Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În ciuda impactului sever resimțit de către sectorul energetic, ca urmare a crizei actuale din domeniul sanitar, membrii federației recunosc trendul ascendent al dependenței Uniunii Europene de importuri de gaze naturale. Pe fondul înregistrării unei creșteri constante a cererii cumulată cu scăderea producției interne, asigurarea securității în aprovizionarea cu gaze naturale reprezintă o necesitate. Gazoductul BRUA Acest proiect are ca scop creșterea securității în alimentarea cu gaze naturale a României prin accesul la noi surse, precum și tranzitul către piețele central-europene a producției de gaze naturale din Bazinul Caspic. În plus, BRUA reprezintă și o cale de acces la piețele europene a unei părți a potențialei producții românești din Marea Neagră.

Toți angajații Electrocentrale Galați - concediați. Liberty Steel a miliardarului Sanjeev Gupta, Romgaz și Guvernul promit o nouă termocentrală la malul Dunării CITEȘTE ȘI Toți angajații Electrocentrale Galați - concediați. Liberty Steel a miliardarului Sanjeev Gupta, Romgaz și Guvernul promit o nouă termocentrală la malul Dunării

După cum am susținut și în trecut, potrivit studiilor și analizelor efectuate de către FPPG cu sprijinul experților din domeniu, interconectarea României la rețelele regionale de transport constituie un pas esențial în dezvoltarea pieței românești de gaze naturale, spun experții în domeniu. Avantajele sunt multiple și privesc securitatea energetică, precum și beneficii de ordin comercial, economic, politic și social. Din rândul acestora sunt amintite:

• Conectarea la culoarele regionale de transport gaze naturale permite aprovizionarea
din noi surse. Din acest motiv, consumatorii din România, casnici și industriali, vor beneficia de efectele concurenței între surse multiple de gaze naturale.

• Dezvoltarea unei piețe autohtone de tranzacționare, transparentă și lichidă, susținută și de legătura bidirecțională cu Hub-ul Central European de Gaze de la Baumgarten (CEGH), ce va fi stabilită prin intermediul gazoductului BRUA, va conferi consumatorilor predictibilitate și securitate a aprovizionării.

• Interconectarea poate conferi României o poziție importantă în piețele regionale și implicit va spori securitatea energetică.

• Activitatea de înmagazinare subterană a gazului natural, cu potențial geologic semnificativ de extindere, se poate dezvolta și moderniza pe baze comerciale, într-un con¬text de piață regional.

• Accesul producătorilor de gaze din România la piețele regionale și europene va stimula
investițiile în segmentul upstream și în infrastructură. Aceasta este o condiție indispensabilă pentru dezvoltarea sectorului offshore de la noi din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
federația patronală petrol și gaze
brua