Fiica principalului acționar al Dedeman, Karina Pavăl ( 25 de ani), renunță intempestiv la mandatul de administrator al companiei de stat Conpet

Fiica principalului acționar al Dedeman, Karina Pavăl ( 25 de ani), renunță intempestiv la mandatul de administrator al companiei de stat Conpet
scris 4 iun 2019

Karina Pavăl, moștenitoarea imperiului Dedeman, renunță la mandatul de administrator al Conpet, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere.

Decizia nu este explicată oficial.

Ea a preluat postul în vara anului trecut.

Ulterior Profit.ro a anunțat că aceasta a intrat într-o nouă afacere, cea cu teste pentru elevi.

Karina Pavăl, în vârstă de 25 de ani, este fiica lui Dragoș Pavăl, principalul acționar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români. Aceasta a fost propusă în board chiar de către Dedeman, acționar minoritar al Conpet.

EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 58,71% din acțiuni, având la bursă o capitalizare de 692,6 milioane lei.

Societatea are o capitalizare de 780,9 milioane lei. Acționarii vor să majoreze capitalul social al companiei de aproape patru ori, de la 28,56 milioane lei în prezent la 130,33 milioane lei, decizia urmând a fi luată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 4 iulie.

Conpet are aproape 1.700 de angajați. În 2017, compania a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei și un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.

EXCLUSIV VIDEO Cel mai discret petrolist din Marea Neagră reia forajul după gazele românești cu una din cele mai mari platforme din lume, folosită și de compatrioții de la Rosneft. Scorul la pauză în meciul cu ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Cel mai discret petrolist din Marea Neagră reia forajul după gazele românești cu una din cele mai mari platforme din lume, folosită și de compatrioții de la Rosneft. Scorul la pauză în meciul cu ANAF

Anul trecut, profitul net al Conpet Ploiești a scăzut cu peste 20%, la 59,46 milioane lei, în principal din cauza creșterii cheltuielilor de personal în urma încheierii unui nou contract colectiv de muncă în toamna lui 2017, care a majorat salariul minim pe companie, ceea ce a compensat creșterea tarifelor reglementate practicate de Conpet.

În primele trei luni ale acestui an, profitul net al Conpet Ploieștia crescut cu 26%, la 14,449 milioane lei, în principal ca urmare a majorării tarifelor reglementate practicate de companie, aprobate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
bvb
karina paval