Fondul Proprietatea a primit notificare de la Enel cu privire la dreptul de a participa la vânzarea participațiilor din România

Fondul Proprietatea a primit notificare de la Enel cu privire la dreptul de a participa la vânzarea participațiilor din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Fondul Proprietatea a primit o notificare de la Enel cu privire la dreptul de a participa la vânzarea participațiilor deținute de grupul italian în România, informează FP printr-un raport transmis Bursei de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Franklin Templeton International Services SR., în calitatea sa de administrator de fonduri de investiții alternative și administrator unic al Fondului Proprietatea SA, dorește să informeze acționarii că a primit o notificare de la Enel SpA cu privire la exercitarea de către Fond a dreptului de a participa la vânzare, în temeiul Acordului de Privatizare încheiat între SC Electrica SA și Enel la data de 11 iunie 2007 privind achiziționarea și subscrierea de acțiuni la Filiala de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Electrica Muntenia Sud SA, în legătură cu deținerile Fondului Proprietatea în capitalul social al Enel Energie Muntenia SA și al E-Distribuție Muntenia SA", se menționează în raport.

FOTO Rășinari a primit oficial titlul de ”Best Tourism Village” CITEȘTE ȘI FOTO Rășinari a primit oficial titlul de ”Best Tourism Village”

Potrivit sursei citate, notificarea dreptului de a participa la vânzare este declanșată ca urmare a încheierii de către Enel și societatea elenă Public Power Corporation SA a unui contract de vânzare a tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România, scrie Agerpres.

"Fondul analizează opțiunile sale strategice în contextul notificării dreptului de a participa la vânzare, ca parte a angajamentului său continuu de a crește valoarea pentru acționari. Orice vânzare potențială în conformitate cu dreptul de a participa la vânzare, în cazul în care acesta va fi exercitat, va fi condiționată de finalizarea tranzacției dintre Enel și PPC", se mai precizează în raport.

Grupul italian de utilități Enel a anunțat săptămâna trecută că își va vinde operațiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC) pentru 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor și concentrarea pe energiile verzi.

"Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,260 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni). În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacții precum și printr-un mecanism pentru potențiale plăți ulterioare, în funcție de valoarea viitoare a activității de retail", se arăta într-un comunicat Enel.

Reprezentanții companiei precizează că toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfășoară și vor continua să se desfășoare în mod normal, "fără a afecta partenerii și clienții finali, care vor beneficia în continuare de toate serviciile și produsele cu care sunt obișnuiți".

Tranzacția este în conformitate cu Planul Strategic curent al Grupului Enel, care vizează concentrarea asupra a 6 țări țintă cu potențial ridicat de creștere și în care are o prezență integrată, respectiv Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia.

Finalizarea tranzacției, așteptată în trimestrul al treilea al acestui an, este supusă unor condiții întâlnite în mod obișnuit în acest tip de acorduri, inclusiv permisiunea autorităților antitrust competente.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
fodul proprietatea