Fondul Proprietatea: Discuțiile pentru vânzarea participației la Hidroelectrica au fost blocate de OUG 114/2018

Fondul Proprietatea: Discuțiile pentru vânzarea participației la Hidroelectrica au fost blocate de OUG 114/2018
scris 28 iun 2019

Fondul Proprietatea (FP) a purtat negocieri cu unii investitori pentru a vinde participația de 20% la Hidroelectrica, însă OUG 114/2018 a blocat aceste discuții, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments și manager de Fond, Fondul Proprietatea.

El a fost întrebat de jurnaliști ce s-a întâmplat cu intenția FP, anunțată anul trecut, de a vinde participația la Hidroelectrica, scrie Agerpres.

Decathlon se extinde în România CITEȘTE ȘI Decathlon se extinde în România

"S-a întâmplat Ordonanța 114. În momentul în care ai atâta impredictibilitate și volatilitate, să ceri unui investitor să aducă un miliard de dolari în România are nevoie de o încredere imensă, nu de schimbări peste noapte. Nu am întâlnit încă investitori care să vină cu o sumă atât de mare dacă nu sunt siguri că pot face bani", a arătat Meyer.

Totodată, întrebat dacă au existat discuții înainte de OUG 114 cu investitori interesați, el a răspuns: "Acesta este efectul OUG 114, instabilitatea și impredictibilitatea. În ceea ce privește Hidroelectrica, făcuserăm progrese bune în discuții cu unele părți interesate, da. Dar, din nefericire, ceva a intervenit la mijloc".

În noiembrie anul trecut, Meyer afirma că discuțiile privind vânzarea participației la Hidroelectrica au început deja.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
fondul proprietatea