Fostul premier francez François Fillon, recrutat de un gigant rus din domeniul petrochimiei

Fostul premier francez François Fillon, recrutat de un gigant rus din domeniul petrochimiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2021

Fostul premier francez François Fillon s-a alăturat consiliului de administrație al gigantului rus din domeniul petrochimiei Sibur, a anunțat grupul, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Sibur a publicat o listă actualizată a consiliului său de administrație, indicând faptul că François Fillon a fost numit în consiliu ca administrator independent, scrie Agerpres

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Grupul este controlat printre alții de Leonid Mikhelson, unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia, și de Ghennadi Timcenko, un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

La sfârșitul lui iunie, el a intrat în consiliul de administrație al unei alte companii rusești, Zarubejneft, specializată în dezvoltarea și exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi, în special în străinătate, deținută de stat.

François Fillon, care a condus guvernul francez sub președinția lui Nicolas Sarkozy între 2007 și 2012, este șeful firmei de consultanță Apteras pe care a creat-o în 2017.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Fostul om politic a fost condamnat în iunie 2020 la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, într-un caz răsunător de angajări fictive care i-a desființat campania prezidențială în 2017.

Mai mulți foști înalți responsabili străini sunt deja în consiliile de administrație ale unor companii petroliere ruse.

Fosta șefă a diplomației austriece Karin Kneissl, care a dansat un vals cu Vladimir Putin la nunta sa din 2018, a fost numită în iunie în cadrul gigantului petrolier rus Rosneft. Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, un prieten de multă vreme cu Vladimir Putin, este președintele consiliului de administrație al Rosneft. 

viewscnt
Afla mai multe despre
françois fillon
sibur