FOTO Compania minieră lansată de Bill Gates a descoperit cel mai mare zăcământ de cupru din ultimul secol

FOTO Compania minieră lansată de Bill Gates a descoperit cel mai mare zăcământ de cupru din ultimul secol

Bill Gates

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Compania minieră KoBold Metals, susținută de Bill Gates și Jeff Bezos, a descoperit un vast zăcământ de cupru în Zambia, cel mai mare din ultimul secol, fiind estimat că situl Mingomba, din provincia nordică Copperbelt, va deveni una dintre cele mai bune trei mine de cupru de calitate superioară din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este precizat că descoperirea va oferi un impuls eforturilor Occidentului de a reduce dependența de China pentru metale vitale, conform FT.

FOTO România, pe harta unui nou coridor petrolier, cel transcaspic, finanțat cu 10 miliarde de euro de investitori instituționali europeni CITEȘTE ȘI FOTO România, pe harta unui nou coridor petrolier, cel transcaspic, finanțat cu 10 miliarde de euro de investitori instituționali europeni

Cuprul, utilizat pe scară largă în construcții și industrie, este de așteptat să cunoască o creștere a cererii, fiind folosit intens în liniile de transport electric, vehicule electrice și turbine eoliene.

KoBold se așteaptă ca Mingomba să rivalizeze cu producția de la depozitul care face parte din proiectul gigant Kamoa-Kakula al miliardarului american Robert Friedland, din Republica Democrată Congo.

Marinarii băuți în timpul programului au adunat cele mai multe infracțiuni sancționate în campania de 10 zile a Poliției și ANR de verificare a 173 de nave acostate în porturi CITEȘTE ȘI Marinarii băuți în timpul programului au adunat cele mai multe infracțiuni sancționate în campania de 10 zile a Poliției și ANR de verificare a 173 de nave acostate în porturi

Susținut de Breakthrough Energy Ventures, un vehicul de investiții în schimbările climatice fondat de Bill Gates, KoBold folosește inteligența artificială pentru arhive geologice istorice - inclusiv fișiere PDF vechi și chiar hărți pictate manual pe pânză - și folosește algoritmi pentru a decide unde să exploreze pentru minerale.

Compania din California este evaluată la 1,15 miliarde de dolari și are, de asemenea, ca investitori BHP, cel mai mare grup minier din lume, și compania petrolieră Equinor.

Landat în Silicon Valley, a strâns un total de 392 de milioane de dolari în trei runde de finanțare, respectiv 20 de milioane de dolari în 2018, 172 de milioane de dolari în 2022 și 200 de milioane de dolari în 2023.

A fost fondată în 2016 de Bill Gates, iar sprijinul său financiar vine în mare parte de la Breakthrough Energy Ventures, cu sprijin din partea unor susținători precum Richard Branson, Michael Bloomberg, Ray Dalio și Jeff Bezos.

viewscnt
Afla mai multe despre
gates
bezos
cupru