FOTO Transelectrica a semnat un memorandum cu trei companii energetice din Azerbaidjan, Georgia și Ungaria pentru „Green Energy Corridor”

FOTO Transelectrica a semnat un memorandum cu trei companii energetice din Azerbaidjan, Georgia și Ungaria pentru „Green Energy Corridor”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Transelectrica a semnat un acord cu AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem și MVM Zrt. un Memorandum de Înțelegere prin care convin să întreprindă demersurile necesare privind înființarea unei societăți de tip joint venture, cu sediul în România, în vederea implementării proiectului "Green Energy Corridor".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Documentul a fost parafat în baza aplicării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul Strategic în domeniul Dezvoltării și Transportului Energiei Verzi – proiectul „Green Energy Corridor”.

Grecii de la PPC, cumpărătorii Enel România, alimentează cu peste 100 milioane euro parcul eolian românesc cumpărat de la Lukoil. Amplasat în regiunea cu cele mai bune condiții de vânt din România CITEȘTE ȘI Grecii de la PPC, cumpărătorii Enel România, alimentează cu peste 100 milioane euro parcul eolian românesc cumpărat de la Lukoil. Amplasat în regiunea cu cele mai bune condiții de vânt din România

Societatea de tip joint venture pentru care a fost agreată demararea demersurilor de înființare ar urma să asigure implementarea proiectului „Green Energy Corridor”, în conformitate cu acordul între Guvernele celor patru state.

„Memorandumul semnat la București între CNTEE Transelectrica SA, AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem și MVM Zrt. pune bazele cadrului general de înțelegere a celor patru părți relevante cu privire la inițierea procedurilor de înființare a societății de tip joint venture, cu condiția obținerii acordurilor statutare prealabile incidente fiecărei companii. În sensul acesta, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, subsecvent stabilirii informației adecvate complete având ca obiect noua societate de tip joint venture, urmează să convoace Adunarea Generală a Acționarilor pentru obținerea aprobării participării la capitalul social al acesteia”, se spune în comunicat.

ULTIMA ORĂ Obligație UE de miliarde de euro a petroliștilor români. Statul are 6 luni să raporteze la Bruxelles cu ce proiecte de investiții se vor conforma și ce ajutoare le dă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Obligație UE de miliarde de euro a petroliștilor români. Statul are 6 luni să raporteze la Bruxelles cu ce proiecte de investiții se vor conforma și ce ajutoare le dă

„Green Energy Corridor” este un proiect ambițios convenit de guvernele Azerbaidjanului, Georgiei, României și Ungariei, cu susținerea Comisiei Europene, care va integra capacitatea regională de energie și va furniza energie electrică la prețuri competitive din surse regenerabile, în conformitate cu obiectivele actuale de tranziție energetică la nivelul Uniunii Europene.

CNTEE Transelectrica, desemnată de Guvernul României în calitate de parte relevantă în acest proiect, colaborează îndeaproape cu celelalte părți relevante din statele partenere în vederea atingerii obiectivului acestui proiect extrem de complex, respectiv evaluarea potențialului de producere și schimburile de energie curată în zona Caucaz/Europa și proiectarea infrastructurii aferente, luând în considerare aspectele tehnice, economice și de reglementare.

FOTO Transelectrica a semnat un memorandum cu trei companii energetice din Azerbaidjan, Georgia și Ungaria pentru „Green Energy Corridor”

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
energie