Franța a lansat planul de economisire a energiei: fără apă caldă în toalete, viteză limitată la mașini guvernamentale, lumina stinsă

Franța a lansat planul de economisire a energiei: fără apă caldă în toalete, viteză limitată la mașini guvernamentale, lumina stinsă
scris 7 oct 2022

Franța a lansat un plan național de economisire a energiei, mizând pe un impuls pentru a stinge luminile și a coborî temperaturile în termostate pentru a evita întreruperile de curent și de gaze în timpul iernii, transmite Reuters.

Deși țara este mai puțin dependentă de gazele ruseșto decât vecinii  săidin est, cum ar fi Germania, producția de energie nucleară franceză a scăzut pe măsură ce sectorul se luptă să repună în funcțiune mai multe dintre reactoarele sale vechi , aflate în întreținere forțată, scrie News.ro.

Alertă financiară la CFR - Când statul întârzie să-și deconteze sieși plafonarea prețurilor la energie. Bailout de stat CITEȘTE ȘI Alertă financiară la CFR - Când statul întârzie să-și deconteze sieși plafonarea prețurilor la energie. Bailout de stat

Guvernul și-a stabilit obiectivul de a reduce consumul de energie al Franței cu 10% până în 2024, față de nivelurile din 2019, un prim pas într-un plan pe termen mai lung de a deveni neutră în privința emisiilor de carbon prin reducerea consumului de energie cu 40% până în 2050.

”Acțiunea noastră comună ne va permite să evităm să luăm mai multe măsuri obligatorii”, a declarat ministrul Energiei, Agnes Pannier-Runacher, în timp ce prezenta planul.

În conformitate cu planul amplu, guvernul ar da exemplu, inclusiv prin aplicarea unei limite de temperatură de 19 grade Celsius în clădirile publice și scăderea acesteia la 18 grade Celsius în zilele în care rețeaua este suprasolicitată.

Printre alte măsuri, statul va reduce și consumul de apă caldă în toalete, va încuraja munca de acasă, iar funcționarii publici care conduc vehicule guvernamentale vor fi obligați să-și limiteze viteza la 110 kilometri pe oră.

Gigantul portughez EDPR pregătește cel mai mare parc eolian al său din România CITEȘTE ȘI Gigantul portughez EDPR pregătește cel mai mare parc eolian al său din România

Între timp, 30 din cele mai mari 40 de companii din Franța s-au angajat să reducă consumul de energie prin stingerea luminilor în clădirile nefolosite, limitând în același timp încălzirea și aerul condiționat.

Pannier-Runacher a spus că aproape 800 de milioane de euro au fost rezervate pentru a ajuta oamenii să-și reducă consumul de energie, inclusiv subvenții de până la 9.000 de euro per gospodărie pentru a trece de la boilere pe gaze la pompe de căldură mai eficiente din punct de vedere energetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
energie