Franța și Germania cer o reacție coordonată a Europei la creșterea prețurilor energiei la nivel global

Franța și Germania cer o reacție coordonată a Europei la creșterea prețurilor energiei la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2021

Franța și Germania au cerut o reacție coordonată a Europei la creșterea prețurilor energiei la nivel global, pentru a-i proteja cei mai săraci cetățeni și competitivitatea companiilor și pentru a continua planul ambițios de a opri emisiile de dioxid de carbon până în 2050, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Prețurile gazelor din Uniunea Europeană au atins cifre record vineri, deoarece principalul furnizor de gaz al blocului, Rusia, a ținut sub control livrările, semnalând presiuni suplimentare ale prețurilor asupra consumatorilor europeni, odată cu apropierea sezonului de încălzire de iarnă, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

"Ceea ce vedem este o creștere fără precedent a prețurilor la energie", a declarat ministrului spaniol de Finanțe Nadia Calvino la intrarea la discuțiile miniștrilor de Finanțe din zona euro, în Luxemburg.

"Aceasta nu este o problemă pe care o putem aborda la nivel național, avem nevoie de un răspuns coordonat european", a spus ea, adăugând că țara sa a pregătit un document privind posibilele opțiuni.

Calvino a declarat că una dintre acestea este crearea unei rezerve strategice europene de gaz, care ar ajuta blocul format din 27 de națiuni și 450 de milioane de consumatori să negocieze prețuri mai mici decât dacă aceleași achiziții ar fi făcute individual.

”Am aflat prin negocierea ofertei de vaccin că suntem mai puternici atunci când vorbim cu o singură voce”, a spus ea.

Spania dorește, de asemenea, să se ia măsuri pentru a opri speculațiile pe piață cu certificatele de emisii de dioxid de carbon, care au determinat creșterea prețurilor, a adăugat ea.

Ministrul francez al Finanțelor, Bruno le Maire, a exprima opinii similare, spunând că va propune o mai bună reglementare a stocurilor europene de gaze și deconectarea prețului energiei electrice de prețurile gazelor, în favoarea corelării acestuiaia la costul mediu de producție din fiecare țară a UE.

"Piața europeană a energiei are un avantaj cheie - asigură furnizarea de energie peste tot în Europa. Dar are și un dezavantaj major - alinierea prețurilor la electricitate cu prețurile la gaze", a spus le Maire la intrarea în discuții.

El a subliniat că această legătură a fost ineficientă și a creat un ”punct mort” pentru tranziția Europei către surse regenerabile de energie. El a mai spus că politicienii ar trebui să explice alegătorilor că lupta împotriva schimbărilor climatice va atrage după sine o creștere pe termen lung a costurilor cu energia.

Modificare importantă adoptată în primă etapă la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută CITEȘTE ȘI Modificare importantă adoptată în primă etapă la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută

"Ani, nu luni, va trebui să ne confruntăm cu un nivel crescut al prețurilor, deoarece este nevoie de mai multă energie electrică și există o legătură între electricitate și gaze", a spus le Maire.

"Există, de asemenea, necesitatea de a investi mai mult în surse regenerabile și poate în centrale nucleare. Acest lucru înseamnă că ar putea fi necesari mulți bani".

Abordarea unei creșteri de durată a prețurilor la energie ”va fi una dintre problemele politice majore pentru următorii ani”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
facturi
germania