Gazoductul Nord Stream 2 este finanțat integral, anunță Gazprom

Gazoductul Nord Stream 2 este finanțat integral, anunță Gazprom
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanțat, a afirmat adjunctul directorului general al Gazprom, Famil Sadygov, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

De asemenea, Sadygov a anunțat că Gazprom nu este interesat de Oferta Publică Secundară (SPO) și nu intenționează în prezent să-și vândă participația deținută la firma Novatek.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Tot miercuri, Gazprom a informat că exporturile sale de gaze naturale în afara fostei Uniuni Sovietice au crescut în perioada 1 ianuarie - 15 iunie 2021 cu 26,7%, la 92,3 miliarde metri cubi (bcm), scrie Agerpres.

Producția de gaze a Gazprom a urcat în perioada menționată cu 17,2%, la 241,4 miliarde metri cubi.

Pentru acest an Gazprom se așteaptă ca profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) să se situeze la 30 miliarde de dolari.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper și Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacității de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale rusești va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
gazprom