Gazprom ar putea ajunge la un acord antitrust cu UE în octombrie

Gazprom ar putea ajunge la un acord antitrust cu UE în octombrie
scris 14 oct 2016

Grupul rus Gazprom ar putea ajunge la un acord cu Comisia Europeană, referitor la obiecțiile antitrust ridicate de instituția de la Bruxelles, până la sfârșitul lunii octombrie, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Wall Street Journal.

Discuțiile se vor referi la îngrijorarea Comisiei că furnizorul rus de gaze încalcă legislația în domeniul concurenței și percepe prețuri incorecte în Europa de Est, scrie News.ro.

Acordul ar introduce schimbări în stilul de operare al Gazprom și ar ajuta compania să evite amenzi de ordinul miliardelor de dolari.

Părțile implicate în discuții, respectiv directori ai Gazprom, oficiali guvernamentali ruși și ai Comisiei Europene, ar urma să finalizeze termenii acordului la o întâlnire planificată pentru sfârșitul acestei luni.

Guvernul rus, care deține o participație de peste 50% la Gazprom, s-a implicat activ în discuții.

Transelectrica se pregătește de procese cu foști și actuali șefi. Directorul filialei SMART SA acuză compania-mamă de hărțuire CITEȘTE ȘI Transelectrica se pregătește de procese cu foști și actuali șefi. Directorul filialei SMART SA acuză compania-mamă de hărțuire

După finalizarea acordului, acesta trebuie aprobat de statele afectate, un proces care poate dura mai multe săptămâni.

Comisia Europeană a inițiat în septembrie 2011 o investigație preliminară referitoare la operațiunile Gazprom, iar un an mai târziu au fost lansate proceduri oficiale.

Autoritățile de reglementare din UE și oficialii Gazprom erau pe cale să încheie un acord la începutul anului 2014, dar discuțiile s-au blocat. În aprilie anul trecut, UE a exprimat acuzații oficiale împotriva Gazprom.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom