Gazprom estimează un declin al câștigurilor de 40% în acest an

Gazprom estimează un declin al câștigurilor de 40% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2023

Gigantul rus Gazprom se așteaptă în acest an la o scădere de aproape 40% a profitului înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) față de 2022, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul rus a anunțat că, în 2023, ar urma să raporteze EBITDA de aproximativ 2.200 miliarde de ruble (24,3 miliarde de dolari), comparativ cu 3.600 miliarde de ruble în 2022, scrie Agerpres.

Bloomberg: Documente interne dezvăluie probleme ascunse la cel mai nou reactor nuclear construit de Rusia. Acest tip de reactor va fi folosit și în centralele din Ungaria și Turcia CITEȘTE ȘI Bloomberg: Documente interne dezvăluie probleme ascunse la cel mai nou reactor nuclear construit de Rusia. Acest tip de reactor va fi folosit și în centralele din Ungaria și Turcia

Rezultatele includ afacerile din domeniul gazelor, petrolului și generarea electricității.

Ca multe companii rusești, Gazprom nu mai dă publicității rezultatele complete de când Rusia a invadat Ucraina și Occidentul a impus sancțiuni Moscovei.

Exporturile de gaze ale Gazprom, o sursă majoră de venituri, nu au fost sancționate direct, dar volumele de export aproape s-au înjumătățit anul trecut, la 101 miliarde metri cubi (bcm), în urma scăderii semnificative a vânzărilor către Europa, anterior principala sa piață.

De asemenea, Consiliul de Administrație al Gazprom a aprobat un program de investiții pentru 2024 în valoare de 1.570 miliarde de ruble, în linie cu planurile prezentate în noiembrie.

Gazprom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze