Germania analizează dacă taxa pe profiturile companiilor energetice poate fi aplicată retroactiv

Germania analizează dacă taxa pe profiturile companiilor energetice poate fi aplicată retroactiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că guvernul de la Berlin analizează dacă este posibil din punct de vedere legal ca taxa pe profiturile excepționale ale companiilor energetice să fie aplicată retroactiv, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Duminică, Berlinul a impus o taxă producătorilor de energie în cadrul unui pachet în valoare de 65 de miliarde de euro destinat redistribuirii profiturilor excepționale generate de producătorii de energie care au profitat de pe urma prețurilor mari la gaze. Această taxă ar urma să aducă la buget venituri de ordinul zecilor de miliarde de euro, scrie Agerpres.

Wizz Air a chemat presa de la București pentru a insista asupra faptului că oferă prețuri reduse pasagerilor afectați de anularea curselor Blue Air, profitând de context pentru a anunța și că lansează noi rute din România. În primăvară ataca atât Blue Air CITEȘTE ȘI Wizz Air a chemat presa de la București pentru a insista asupra faptului că oferă prețuri reduse pasagerilor afectați de anularea curselor Blue Air, profitând de context pentru a anunța și că lansează noi rute din România. În primăvară ataca atât Blue Air

Întrebat de Frankfurter Allgemeine Zeitung dacă această taxă ar putea fi aplicată retroactiv, Olaf Scholz a spus: "acest lucru va trebuit verificat din punct de vedere legal".

Cancelarul german a apreciat că această taxă este necesară pentru a stabiliza piața de electricitate, adăugând că va exista suficientă electricitate în cea mai mare economie a Europei, dar a avertizat în același timp că criza energetică nu va dispărea prea curând. "Din păcate, criza energetică va continua pentru o anumită perioadă", a spus Scholz.

De asemenea, Scholz a spus că decizia Germaniei de a prelungi durata de funcționare a două din centralele sale nucleare este destinată doar să asigure că va exista suficientă electricitate la iarnă și nu înseamnă că Berlinul își regândește planurile privind renunțarea la energia nucleară.

Anterior, ministrului economiei Robert Habeck a anunțat că guvernul de la Berlin va menține în stand-by două din ultimele trei centrale nucleare ale Germaniei. În loc să fie închise, așa cum era planificat, la sfârșitul anului, cele două centrale vor fi păstrate în rezervă până la mijlocul lunii aprilie, pentru cazul în care va fi nevoie de ele pentru stabilizarea rețelei de electricitate în sudul țării în această iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
taxa