Germania și-a redus importurile de gaze

Germania și-a redus importurile de gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Germania și-a redus importurile de gaze cu 32,6% în 2023, în principal pentru că a economisit energie și a exportat mai puțin după ce Rusia a întrerupt livrările către vest în anul precedent, a anunțat autoritatea de reglementare a energiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Germania a fost anterior un client important al gazelor rusești, dar, după începutul războiului din Ucraina, de la sfârșitul anului 2022 a început să construiască terminale plutitoare pentru a importa gaze naturale lichefiate (GNL) de pe piața globală, pentru a completa aprovizionarea prin conducte, scrie News.ro.

Ministrul Justiției vine cu explicații după ce Profit.ro a anunțat că autoritățile nu mai vor arbitri străini în litigiile dintre companiile de stat și șefii acestora CITEȘTE ȘI Ministrul Justiției vine cu explicații după ce Profit.ro a anunțat că autoritățile nu mai vor arbitri străini în litigiile dintre companiile de stat și șefii acestora

Agenția Bundesnetzagentur, într-un comunicat folosind date preliminare referitoare la aprovizionare, a declarat că Germania a importat 968 terawatt-oră (TWh) de gaze naturale în 2023.

Dintre acestea, 43% au venit din Norvegia, 26% din Olanda și 22% din Belgia. Restul a fost primite pe mare sau din altă parte din Europa.

Exporturile de gaze din Germania către vecinii săi, anterior o consecință logică a afluxului său abundent de importuri rusești prin Ucraina și Marea Baltică și rolul de distribuitor ulterior în Europa, au scăzut cu 63% anul trecut.

Cei 187 TWh din exporturile înregistrate în 2023, în scădere față de 499 TWh cu un an mai devreme, au fost în mare parte trimise în Republica Cehă, Austria și Țările de Jos.

Eforturile de economisire și vremea blândă au redus consumul național de gaze în 2023 cu 5%, până la 810 TWh.

Industria a făcut economii mai active în procesele sale, în timp ce gospodăriile au făcut mai puține economii, deoarece mai mult din consumul lor de apă caldă și gaz de gătit este constant.

Aprovizionare cu gaze este confortabilă în acest moment, a declarat autoritatea de reglementare.

Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG CITEȘTE ȘI Compania daneză Shape Robotics semnează o înțelegere de milioane euro cu distribuitorul IT&C controlat de președintele executiv eMAG

Rezervoarele de depozitare sunt în prezent umplute în proporție de 91%. Aceasta este o bază foarte bună pentru lunile rămase de iarnă.

Scăderea exporturilor rusești de energie către Europa în 2022 a declanșat inițial creșteri abrupte ale prețurilor energiei, dar economiile și alternativele au contribuit la reducerea prețurilor anul trecut.

Prețul de referință al gazelor pentru ziua următoare a scăzut cu 68% de la an la an, la 41 de euro pe megawat oră (MWh) în 2023, iar în prezent se situează la puțin peste 30 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaze