Gicu Iorga, secretar general în Ministerul Energiei și fost șef al Vămii Giurgiu, numit în conducerea Electrica

Gicu Iorga, secretar general în Ministerul Energiei și fost șef al Vămii Giurgiu, numit în conducerea Electrica
scris 1 mai 2017

Gicu Iorga, actual secretar general în Ministerul Energiei și fost șef al Vămii Giurgiu, a fost numit în funcția de membru provizoriu în consiliul de administrație al Electrica (simbol bursier EL) până la 30 aprilie 2018, potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

Acesta o înlocuiește pe Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei în guvernul Cioloș, care a fost numită recent membru al directoratului transportatorului național de energie Transelectrica, scrie News.ro.

”Ca urmare a renunțării Corinei Popescu la calitatea sa de membru al consiliului de administrație al Electrica (...) consiliul de administrație îl numește pe Gicu Iorga, cetățean român, în calitate de membru provizoriu al consiliului de administrație, începând cu data de 1 mai 2017 și până la data de 30 aprilie 2018 sau până la data următoarei ședințe a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Electrica, oricare dintre aceste date intervine prima”, arată raportul companiei.

Surse oficiale au declarat pentru News.ro că Gicu Iorga urmează apoi să fie propus pentru postul de președinte al consiliului de administrație al Electrica.

Gicu Iorga este fost șef al Vămii din Giurgiu și fost consilier al prefectului de Giurgiu, Noruț Stănișteanu.

Fundația lui Michael Bloomberg a produs un documentar care critică industria cărbunelui, în contrapartidă față de tentativele lui Trump de a revitaliza această industrie CITEȘTE ȘI Fundația lui Michael Bloomberg a produs un documentar care critică industria cărbunelui, în contrapartidă față de tentativele lui Trump de a revitaliza această industrie

Grupul Electrica are 3,67 milioane de clienți și a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creștere cu 2,6% față de 2015.

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acționar majoritar, iar în consiliul de administrație mai deține doar trei din șapte locuri. Totuși, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acționar, cu o deținere de 48,78%.

Electrica are o valoare de piață de 4,91 miliarde lei (1,09 miliarde euro).

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
gicu iorga
ministerul energiei
electrica