Gigantul grup petrolier britanic Shell a raportat un profit de aproape 10 miliarde de dolari, peste așteptări, în primul trimestru

Gigantul grup petrolier britanic Shell a raportat un profit de aproape 10 miliarde de dolari, peste așteptări, în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2023

Gigantul grup petrolier britanic Shell a raportat un profit peste așteptări în primul trimestru, extinzând o serie de rezultate extraordinare după creșterea prețurilor mărfurilor în 2022, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Shell a raportat un profit ajustat de 9,6 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale anului, depășind confortabil așteptările analiștilor de 8,6 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica dă în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica dă în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă

Compania a înregistrat câștiguri ajustate de 9,1 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului anterior și de 9,8 miliarde de dolari pentru ultimele trei luni ale anului 2022, scrie News.ro.

Shell a decis să mențină ritmul programului său de răscumpărare de acțiuni la 4 miliarde de dolari în următoarele trei luni și să mențină dividendul neschimbat, la 0,2875 dolari pe acțiune.

Shell a spus că rezultatele sale trimestriale reflectă performanțe operaționale îmbunătățite și costuri mai mici pentru activitatea de zi cu zi.

Acesta a adăugat că rezultatele robuste ale tranzacționării și optimizării cu combustibili compensează impactul prețurilor mai slabe la petrol și gaze.

Compania a raportat în primul trimestru o datorie netă de 44,2 miliarde de dolari, în scădere de la 48,5 miliarde de dolari în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Reflectând la câștigurile din primul trimestru, CEO-ul Wael Sawan a declarat că compania ”a obținut rezultate puternice și performanțe operaționale robuste, pe fondul unei volatilități continue, continuând în același timp să furnizeze surse vitale de energie sigură”.

Rezultatele Shell urmează imediat după cele ale rivalul uibritanic BP, care a raportat marți o scădere a profitului în primul trimestru, dar a depășit așteptările analiștilor privind tranzacționarea robustă cu petrol și gaze.

Totuși, acțiunile BP au scăzut, deoarece compania listată la Londra a declarat că intenționează să-și reducă răscumpărările de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
petrol