Grupul BP a consemnat în 2020 o pierdere anuală de 5,7 miliarde de dolari, prima în ultimul deceniu

Grupul BP a consemnat în 2020 o pierdere anuală de 5,7 miliarde de dolari, prima în ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

Grupul britanic BP a consemnat în 2020 o pierdere anuală de 5,7 miliarde de dolari, prima în ultimul deceniu, provocată de impactul pandemiei de Covid-19 asupra cererii de petrol, iar producătorul de hidrocarburi a avertizat că începutul anului 2021 va fi dificil, din cauza restricțiilor pe scară largă asupra călătoriilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În pofida mediului de afaceri dificil, directorul general Bernard Looney a declarat că tranziția companiei spre un viitor mai ecologic va continua. BP intenționează să își majoreze capacitatea de generare a energiei regenerabile la 50 de GWi până în 2030, de la 3,3 GW în prezent, în timp ce va reduce producția de petrol pentru a limita emisiile cu efect de seră, scrie News.ro.

Hidroelectrica nu mai face față logistic \ CITEȘTE ȘI Hidroelectrica nu mai face față logistic "asaltului" clienților casnici și vrea să-și automatizeze vânzările către populație. Acum lucrează prin poștă și e-mail

Cheltuielile de capital vor crește la 13 miliarde de dolari în acest an, din care 9 miliarde vor fi alocate segmentului de petrol și gaze, a spus directorul financiar Murray Auchincloss. În 2020, bugetul pentru cheltuieli de capital a fost de 12 miliarde de dolari.

În ultimul trimestru al anului 2020, BP a raportat un profit de 115 miliarde de dolari, care este sub așteptările analiștilor, din cazua vânzărilor slabe de petrol și gaze.

Datoriile de 39 de miliarde de dolari ar urma să crească în rimul semestru al acestui an, din cauza condițiilor dificile de afaceri, dar compania consideră că le va reduce la 35 de miliarde de dolari până la începutul anului 2020, conform planificării.

viewscnt
Afla mai multe despre
bp
pandemie