Grupul energetic german RWE cumpără divizia de energie curată a Con Edison, pentru 6,8 miliarde de dolari

Grupul energetic german RWE cumpără divizia de energie curată a Con Edison, pentru 6,8 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2022

Grupul RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, cumpără divizia de energie curată a Con Edison, pentru 6,8 miliarde de dolari, extinzându-și prezența pe a doua mare piață de energie regenerabilă din lume, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Tranzacția va fi finanțată parțial printr-o emisiune de obligațiuni convertibile de 2,43 miliarde de dolari, către o unitate a Qatar Investment Authority (QIA), prin care fondul va dobândi o participație de 9,1% la RWE, scrie News.ro.

CONFIRMARE Tranzacție-surpriză: Unilin, parte a gigantului american Mohawk, cumpără fabrica J.F. Furnir din Brașov. Fabrica va primi investiții importante CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție-surpriză: Unilin, parte a gigantului american Mohawk, cumpără fabrica J.F. Furnir din Brașov. Fabrica va primi investiții importante

Con Edison a declarat că anulează planurile de a emite acțiuni noi în valoare de până la 850 de milioane de dolari, în acest an, și retrage previziunile privind acțiunile pentru următorii doi ani.

Compania a spus că acordul îi va permite să se concentreze asupra activității sale principale de utilități și pe tranziția la energie curată din New York.

Tranzacția aproape că va dubla portofoliul RWE de surse regenerabile din SUA, la peste 7 gigawați (GW), și va crește portofoliul de proiecte regionale cu 7 GW, la peste 24 GW.

După preluare, energia solară va reprezenta 40% din portofoliul RWE din SUA, în creștere de la 3% în prezent, potrivit slide-urilor de prezentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
con edison
rwe