Grupul petrolier austriac OMV va emite obligațiuni de 1,5 miliarde de euro

Grupul petrolier austriac OMV va emite obligațiuni de 1,5 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2015

Grupul petrolier austriac OMV va emite, săptămâna viitoare, pe 9 decembrie, obligațiuni hibride, fără maturitate, de 1,5 miliarde de euro la Bursa de Valori din Viena și pe piața din Luxemburg. Vor fi două emisiuni în valori egale de 750 milioane de euro, purtătoare ale unor dobânzi anuale de 5,25% și, respectiv, de 6,25%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul OMV, proprietarul companiei OMV Petrom, a anunțat, luni, că va emite obligațiuni hibride cu un volum total de 1,5 miliarde euro, împărțite în două tranșe de 750 de milioane de euro fiecare, fondurile fiind destinate consolidării "flexibilității financiare" a grupului, informează un comunicat de presă.

Obligațiunile hibride nu au o dată de maturitate. Cele din prima tranșă vor avea un cupon fix de 5,250%, până la 9 decembrie 2021, iar obligațiunile din a doua tranșă vor avea un cupon fix de 6,250%, până la 9 decembrie 2025.

Emisiunile sunt deja suprasubscrise, oferta depășind 4 miliarde de euro pe ambele tranșe, asigurată în cea mai mare parte de investitorii institiționali.

Acțiunile OMV au o deschidere favorabilă astăzi pe piața vieneză, cotația urcând cu aproape jumătate de procent în prima jumătate de oră de tranzacționare, conform portalului Yahoo Finance.

Grupul austriac OMV este acționarul majoritar al Petrom, cu o participație de 51,01%, este cea mai mare companie românească de petrol și gaze.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
obligatiuni
austria
viena
bursa